Waak over je cash flow

Hoe winstgevend je onderneming ook is, met een negatieve cashflow – het bedrijfsequivalent van een lege portemonnee – loop je toch het risico om failliet te gaan.

Of anders gezegd: je cashflow geeft aan of je bedrijf financieel gezond is. Hoe je de balans in je voordeel doet overslaan?

Ten eerste: wacht niet met je facturatie. Is je werk afgerond, maar treuzel je om de rekening op te maken en de factuur door te sturen naar je klant? Dan heeft dat ook een negatieve impact op je cashflow.

Tik daarnaast wanbetalers op de vingers. Meestal zijn zij de grootste boosdoener.

Ga daarna de betalingstermijnen van je klanten na. Een kleine korting geven bij onmiddellijke betaling, brengt je op lange termijn meer op dan wanneer je een verbruggingskrediet moet aanvragen, een rappel moet sturen, incassoservice moet betalen, of je geld gewoon nooit ontvangt. 

Wist je trouwens dat je als UNIZO-lid gratis een beroep doet op onze aanmaningsservice? Bovendien geniet je van een voordelig incassotarief.

Ontdek onze andere UNIZO-ledenvoordelen

Wist je dat UNIZO je ook hiermee kan verder helpen? Onze ervaren UNIZO-adviseurs begeleiden je in de groei van je onderneming.

Ontdek onze persoonlijke begeleidingen