"Waarom moet onze carwash toe?"

Bert Vander Stichele, samen met zijn familie eigenaar van een tankstation, broodjeszaak én carwash, is teleurgesteld. Door de verstrenging van de coronamaatregelen mogen bij hen opnieuw geen auto’s meer gewassen worden. “Zelfs onze contactloze, automatische carwash moest dicht. Virusveiliger dan dat bestaat nochtans niet.”"

“Tijdens de eerste lockdown moesten zowel onze self-carwash als onze automatische wasstraat sluiten. Dat was niet fijn, maar we hebben er ons bij neergelegd omdat de lijn die toen door de overheid getrokken werd, veel consequenter was dan nu.

Niet-essentiële verplaatsingen mogen vandaag wel nog nog, wassalons kunnen openblijven, herstellingen en onderhoud van wagens zijn evenmin verboden, maar carwashes moeten dicht. Dat snappen we nog enigszins als het over onze self-carwash gaat. Daarbij moet de klant de drukspuit vasthouden en zou er dus in theorie een risico op overdracht van het virus kunnen zijn. Maar dat argument gaat niet op voor onze automatische wasstraat."

"Veiliger dan dat bestaat niet."

"Alle voorzorgsmaatregelen werden bij ons op elk moment rigoureus opgevolgd. Afstand houden is geen probleem, klanten hebben geen fysiek contact met ons of andere klanten. Iedereen blijft in z’n eigen bubbel of, beter nog, blijft gewoon zitten in de wagen. De poorten staan constant open en er is ventilatie. Betalen gebeurt contactloos. En zo kunnen we nog wel even doorgaan."

"We hebben écht de indruk dat er voor ondernemingen als de onze niet goed werd nagedacht bij het vastleggen van de restricties. Dat is bijzonder jammer.”

UNIZO wil elke ondernemer een stem geven!

Wij zorgen ervoor dat die gehoord wordt bij de regering en bij alle beleidsmakers.
Wil je weten waar UNIZO op dit moment voor strijdt? 

Lees het in de blog van onze gedelegeerd bestuurder, Danny Van Assche

Wij willen je stem als ondernemer luider laten klinken en sterker laten doorwegen in het beleid.
Daarom is jouw steun als lid extra belangrijk.
Zo kunnen we onze slagkracht vergroten en harder met onze vuisten op ministeriële tafels slaan.

Ik steun UNIZO om op te komen voor mijn belangen!