Waarom wil UNIZO een volledige lockdown vermijden?

Steeds meer stemmen pleiten voor een nieuwe lockdown om het stijgend aantal coronabesmettingen te stoppen. Hoewel we natuurlijk ook bezorgd zijn voor de gezondheid voor al wie ons dierbaar is, wil UNIZO zo'n algemene lockdown vermijden. Waarom? En wat kunnen we doen om een sluiting van het land te vermijden? Dat lees je hieronder. 

De cijfers van de coronabesmettingen en ziekenhuisopnames gaan toch fors de hoogte in?

Dat klopt helaas. Maar, dat was ook verwacht en aangekondigd bij de maatregelen die vorige week op 16 oktober genomen werden en op 23 oktober nog aangevuld werden. Laat ons eerst het effect daarvan afwachten De maatregelen die vorige week verstrengd werden, moeten nu eerst hun werk doen. De ervaring leert ons dat daar een bepaalde periode overgaat.

Zijn er dan geen strengere regels nodig?

We moeten in de eerste plaats met z’n allen méér moeite doen! Hoe moeilijk kan het zijn om de zogenaamde knuffelcontacten tot één te beperken? Hoe moeilijk kan het zijn om steeds anderhalve meter afstand te houden, zoveel mogelijk een mondmasker te dragen, handen te wassen en ramen open te zetten?

Wat kan je als ondernemer doen om een algemene lockdown te vermijden?

Pas de basisregels in de bestrijding van het virus overal en consequent toe in je zaak! Aan alle ondernemers / werkgevers roepen we op: pas zo strikt mogelijk het telewerk toe. Ja, er mogen indien echt nodig “terugkeermomenten” zijn op het bedrijf wanneer telewerk op zijn grenzen botst, maar de regel moet wel degelijk telewerk zijn.

Wat verwacht UNIZO dan van de overheid?

Intussen moet overheid heel streng de naleving van de coronamaatregelen controleren. Bij ondernemers en bij alle groepen in de samenleving. En pak manifeste overtredingen streng aan. Zodat de slechten het niet verpesten voor de goeden.

Waarom is zo’n algemene lockdown zo te mijden?

Een nieuwe lockdown zou tot een implosie van onze economie zorgen. En die economie is nodig om onze welvaart én gezondheidssysteem te kunnen blijven garanderen.

Steun jij ons?

Sta jij achter onze standpunten? Vind jij ook dat jouw recht op ondernemen niet geschonden mag worden?

Geef jouw mening of reactie door aan onze UNIZO Ondernemerslijn via ondernemerslijn@unizo.be of via het gratis nummer 0800 20 750.

Wij verdedigen elke dag jouw noden en belangen. Zo kunnen we onze slagkracht vergroten en met onze vuisten op ministeriële tafels slaan!

Steun jij ons ook als lid?