Wat is de definitie van 'voedingswinkel'

Tijdens de coronamaatregelen mogen voedingswinkels open zijn. Maar wat verstaat de regering eigenlijk onder die term? En wat zijn de regels?

Voedingswinkels zijn: alle winkels en horecazaken die in hoofdzaak levensmiddelen verkopen, zoals bakkers, slagers, supermarkten, kruideniers, drankenhandelaars, bio - en hoevewinkels, viswinkels, ... . 

  • Winkels voor voeding en dierenvoeding mogen open blijven, van 7.00u tot 22.00u. Verbruik ter plaatse is in geen geval toegelaten en moet verhinderd worden. Social distancing moet gegarandeerd worden.  Winkels met een grote oppervlakte laten maximaal 1 persoon binnen per 10 m², voor niet langer dan 30 minuten.
  • Ook chocolatiers, ijsjeszaken, traiteurwinkels, wijnzaken en winkels waar alcoholhoudende dranken worden verkocht mogen open blijven, voor zover ze geen degustatie ter plaatse aanbieden. 
  • Winkels die naast voeding ook andere producten verkopen:
    • Gemengde winkels die voedsel als secundair product aanbieden zijn gesloten.
    • Voedingswinkels (voor mensen en dieren) die non-food producten (bv. briefpapier) secundair verkopen: blijven open zonder de non-food afdelingen te hoeven sluiten. 
  • Winkels die voeding en dierenvoeding verkopen, mogen ook bloemen en planten aanbieden met inachtneming van de social distancing maatregelen.  

Alle corona-info op een rij?

Check onze coronapagina