15 feb 2022
ROESELARE / Netwerkactiviteit

Aanwerven van een eerste werknemer

Tijdens deze interactieve workshop gaan we dieper in op de aanwerving van een eerste werknemer. Er zijn namelijk heel wat zaken die we in acht moeten nemen bij die eerste aanwerving:

✅ Op zoek gaan naar de eerste werknemer: bepalen van de rol van deze werknemer, uitschrijven van een profiel/ functieomschrijving, adverteren op de juiste plaats, objectieve selectie op basis van cv, tests en gesprekken.
✅ Uitwerken van een degelijk onthaalplan en opleidingstraject?
✅ Wat zijn de personeelskosten?
✅ Aan welke administratieve verplichtingen moet je voldoen?
✅ Welke premies en tegemoetkomingen zijn er bij aanwerving van personeel?
✅ Van ondernemer naar manager: leidinggeven is een werkwoord

De sessie wordt voorbereid en begeleid door de provinciale hr-adviseurs ‘Elk Talent Aan Boord’ en extra ondersteund door Liantis om het wettelijke kader rond een eerste aanwerving te verduidelijken. Als afsluiter gaan we, in plaats van het klassieke netwerkevent, interactief aan de slag met ons zelf ontwikkelde ‘Business Game’, een spel waarin we met een kleine groep KMO-collega’s onze ervaringen, ideeën en obstakels uitwisselen. Tijdens dit interactieve spel behandelen we alle domeinen van werkgeverschap: leiderschap, communicatie, werkgeluk, aantrekkelijke werkgever, diversiteit en inclusie.

 

Programma:

19u – 20u: Infosessie (hr-adviseurs ETAB + Liantis)
20u – 20u15: Pauze
20u15 – 21u30: Netwerkmoment met broodjes / Business Game