05 mrt 2020
Langemark / Actuasessie

Crisiscommunicatie in de voedingssector

Een incident inzake voedselveiligheid kan zelfs de meest vooraanstaande bedrijven overkomen. Het belangrijkste in zo’n situatie is dat u een crisismanagementsysteem heeft om met dit incident om te gaan zodat de schade voor uw klanten, de consument en uw eigen onderneming beperkt blijft.
Een belangrijk aspect binnen dit crisismanagementsysteem is uiteraard communicatie, zowel intern als naar de buitenwereld toe. Bovendien is het van belang om te weten wat uw verplichtingen zijn inzake wetgeving en kwaliteitsnormen zodat de juiste beslissingen kunnen worden genomen.

Kathleen Malfroy, CEO van AS4 licht deze materie toe aan de hand van praktijk cases en leert u de basisbeginselen van een effectief crisismanagementsysteem.

Programma:

  • Overzicht van de Belgische en Europese wetgeving inzake recall, meldingsplicht en traceerbaarheid
  • Overzicht van de eisen van BRC, IFS en FSC 22000 inzake recall, meldingsplicht en traceerbaarheid
  • Hoe bouw ik een sterk crisismanagementsysteem?
  • Crisiscommunicatie
  • Praktijk

Deze activiteit is één van de vele initiatieven van Fabrieken voor de Toekomst om uw bedrijf toegang te geven tot innovatie, kennis en knowhow. De focus van Fabrieken voor de Toekomst ligt op het versterken van de industriële sectoren waarin West-Vlaanderen bijzondere groeimogelijkheden vertoont: Nieuwe Materialen, Voeding, Blue Energy en Machinebouw & Mechatronica.  Fabrieken voor de Toekomst zorgt voor een hechte samenwerking tussen bedrijfswereld, kennisinstellingen en overheid zodat uw bedrijf een optimale voedingsbodem heeft voor een verdere ontwikkeling. Het partnerschap geeft u toegang tot een aanbod gericht op drie domeinen: Product & proces, Onderzoek & testen en Internationalisering.