Electric Driving Night - Ontdek wat groen rijden nu echt is

12 sep 2017
Torhout / Netwerkactiviteit

Electric Driving Night - Ontdek wat groen rijden nu echt is

De meeste bedrijfswagens in ons land rijden nog steeds op diesel, maar dit kan snel veranderen: Dieselgate, Lage-EmissieZone in Antwerpen, gezondheidsproblemen door fijnstof, fiscale incentives... Ook jij vraagt je wellicht af of dit het moment is om je (bedrijfs)wagen(s) te vergroenen. Maar hoe begin je daar aan?

Is een elektrische of hybride wagen duurder of goedkoper dan een klassieke wagen? Rijdt zo’n groene wagen goed? Hoe zit dat met oplaadpunten, batterij-autonomie en de levensduur van je wagen? Is groen rijden ook interessant voor je personeel? Ontdek het zelf tijdens de UNIZO Electric Driving Night! Proef van wat ‘groen’ rijden nu echt is, zodat je geïnformeerd een beslissing kan nemen over toekomstige bedrijfswagen(s).

Stel je eigen programma samen:

18.30u: Onthaal
Start reservaties voor de testritten. Volgende automerken nemen deel aan de Electric Driving Night: Kia, Renault, Peugeot, Toyota, Lexus en Tesla.

Of je nu een elektrische sportwagen wil testen of een functionele hybride: tijdens de Electric Driving Night kan het allemaal. We hebben een divers aanbod van wagens bij elkaar gebracht met verschillende technologieën en uiteenlopende prijsklassen. Tijdens de proefritten van 10 à 15 minuten krijg je de kans om de wagens letterlijk van binnenuit te leren kennen. Geen zin om lang aan te schuiven? Terecht. Daarom voorzien we een ruim aantal wagens. Bij aankomst kan je meteen een tijdsslot reserveren bij de wagen(s) van jouw voorkeur (‘first come, first served’), zodat je gewoon op het afgesproken uur naar de stand van uw gekozen model(len) kan gaan.

19.30u - 22.00u: Doorlopend testritten
Met mogelijkheid tot gesprekken met vertegenwoordigers van de automerken. Er is doorlopend ook de mogelijkheid om te netwerken en iets te drinken.

19.30u - 20.10u - 21.00u: 3 informatieve workshops
Elke workshop duurt 30 minuten en gaat twee keer per avond door. Nadat je je hier online hebt ingeschreven, ontvang je van ons per mail de vraag welke workshops je wil volgen. Opgelet, dit kan enkele dagen duren. Zo kunnen wij steeds een optimale programmatie voor alle deelnemers garanderen.

Workshop 1: Financieel - Proper én goedkoper, kan dat?
Voor spreker Bart Jacobs (Managing Partner van het automotive adviesbureau BlueFleet) heeft de groene wagen geen geheimen. Hij licht toe wat een bedrijfswagen echt kost, en hoe je de kostprijs kan beïnvloeden door de juiste keuzes te maken. Waarmee moet je rekening houden om jouw wagenpark zo goed mogelijk te organiseren? Aan de hand van voorbeelden krijg je inzicht in het totale kostenplaatje van groen rijden.
Workshop 2: Logistiek - Groen rijden, wat moet je weten op praktisch vlak?
Principieel is niemand tegen een ‘groenere’ vloot, maar in de praktijk rijzen er al snel vragen: waar kan je opladen, hoe ver geraak je, wat met de kosten van thuis opladen, wat zijn de beperkingen van aardgas, hoeveel plaats verlies je, … Green Mobility Experts ENGIE Electrabel geven je hierop een antwoord én leren je tips en tricks om mogelijke obstakels weg te werken.
Workshop 3: Personeel - Duurzame mobiliteit, ook voor je personeel?
In hoeverre kan of moet je als bedrijf een rol spelen in de mobiliteit van jouw personeel? Wat is budgettair haalbaar voor jouw onderneming én aantrekkelijk voor je personeel (en toekomstig personeel)? Wat zijn de voor- en nadelen van (duurzame) bedrijfswagens, openbaar vervoer, bedrijfsfietsen of -scooters, … en hoe stel je een goede mobiliteitsmix samen? Het adviesbureau Traject - Mobility Management vertelt welke impact een goede mobiliteitsmix heeft op het houden en aantrekken van goed personeel.

21.30u: Smaakvolle netwerkreceptie

23.00u: Einde

Met dank aan volgende partners: ENGIE Electrabel, KBC, ADMB, Zenito, Eandis, Infrax, Roularta Media Group, Greenville en Royal Antwerp FC.

Ja, ik schrijf me in! Hierbij mijn contactgegevens.

Contactgegevens

bv. 0123.456.789
Volgorde
bv. 011404354
EUR
Volgorde
1 x Niet-leden UNIZO: € 60.00 Excl. btw
Totaal: 72.60 EUR incl. btw