23 mrt 2023
Izegem / Netwerkactiviteit

Female Leadership New York

There’s nothing you can’t do…

Alicia Keys bezong het perfect in ‘Empire State of Mind’, een lyrische ode aan New York en het lijflied van iedereen die eigenwijs zijn of haar dromen achterna gaat. 

En gelijk heeft ze. Niets is onmogelijk. Dat is de filosofie waarmee UNIZO West-Vlaanderen vrouwelijke ondernemers in dit ALTO-traject wil inspireren. En geen betere bron van inspiratie dan the city where dreams come true, New York!

Jawel, ALTO brengt ons all the way across the ocean tot diep in het hart van Manhattan, op zoek naar de skyscrapers en succes. A golden opportunity en een netwerktraject als geen ander. 

But wait, there’s more… 

Deze keer zijn het niet alleen the big lights that will inspire you. Naast het ontdekken van de mythische aantrekkingskracht van deze grandioze grootstad, laten we ons tijdens deze overzeese trip ook inspireren door het verhaal van een aantal leading ladies uit de zakenwereld. Sterke vrouwen die met hun ambitieuze mindset het pad voor duizenden andere ondernemende vrouwen hebben geëffend. 

We schuiven het doek opzij en nemen een kijkje achter de schermen. We laten onze meevoeren door hun ervaringen, verkrijgen inzicht over het ondernemersklimaat in New York en verzamelen waardevolle tips & tricks over leiderschap en time management. 

In het gezelschap van deze Grandes Dames ontdekken we The Big Apple, de talloze mogelijkheden die een metropool van deze magnitude met zich meebrengt en de opportuniteiten die we mee naar huis nemen. 

Let’s hear it for New York! 

Interesse? It’s up to you… 

 

Prijs inclusief: vliegtuigtickets, vervoer in New York, alle maaltijden met dranken, bedrijfsbezoeken, gastsprekers, uitstappen binnen het programma, hotelovernachtingen in double room. Wens je een single kamer? Dan kan dit mits een meerprijs van €530. Exclusief: anulatie en bijstandsverzekering (wel mogelijk om bij te boeken)

Sessies

23/03/2023 - 19:00 - 22:00

 

De kick-off van dit traject start in maart. We komen samen in de sfeervolle hoeve ‘The Farm’ in Izegem. We leren er elkaar beter kennen en luisteren er naar het verhaal van 3 vrouwelijke topondernemers:

 

  • Conny Vandendriessche: Conny is medeoprichter van Accent Jobs, het huidige House of HR. Vandaag telt House of HR 700 Europese kantoren en wordt het bedrijf geschat tussen 2,8 en 2,9 miljard euro. Conny richte ook Stella P. en We Are Jane op, allebei iniatieven die vrouwen in business empoweren. Conny vertelt over haar ervaring als onderneemster, headhunter en investeerder in 'vrouwelijke' bedrijven. We schenken aan elke deelnemer ook haar recentste boek: 'Dream, Dare, Do'.
  • Pauline D'Haenens: Het is in New York dat Pauline haar luxekaarsenlabel Mon Dada opstart. In België bouwde ze haar onderneming verder uit tot een familiebedrijf met afzet in 40 landen. Tegenwoordig is ze UNIZO's recentste Beloftevolle KMO van het Jaar. Pauline vertelt over haar ervaring als startend, vrouwelijk entrepreneur in New York.
  • Veerle Windels: New York is al lang geen onbekende meer voor Veerle. Als begeleidster ter plekke sleept ze ons binnen in de meest boeiende bedrijven. Ze vertelt over haar sterke connectie met de stad en de female entrepreneurs die we bezoeken. Samen met Veerle noteren we ook al enkele vragen voor de sprekers ter plekke. 

 

26/04/2023 - 08:00 t.e.m. 29/04/2023 - 18:00

Tijdens onze reis ligt de focus op ervaringsuitwisseling en inspiratie. Van het meest prestigieuze bedrijf tot de lokale coffeeshop om de hoek: elke locatie, ontmoeting en tussenstop is bewust en met een reden gekozen.

Hieronder bezorgen we alvast de headliners:

 

Diane is een Belgisch-Amerikaanse modeontwerpster met een eigen fashion brand: DVF. Het merk, vooral bekend voor de wrap dress, werd reeds gedragen door tal van sterke figuren, waaronder Michelle Obama en Gwyneth Paltrow.We spreken Diane persoonlijk en treden binnen in haar flagship boutiqe in Manhattan. Diane adviseert ons rond goal thinking, leiderschap en female empowerment.

 

 


Tien jaar geleden verhuisde Eef vanuit Aarschot naar New York. Ze werd er vice president van Factory PR, een sterk communicatiebedrijf met tal van internationale klanten zoals Tomorrowland, Asos, the Albers Foundation, Tinder en Celularity. Eef vertelt ons alles over haar ervaring in de glamoureuze lifestyle industry en deelt haar visie op work life balance, na het krijgen van een kindje.

 

 

Sofia groeide op in Roeselare en heeft meer dan 20 jaar ervaring in de hotellerie. Ze werd het hoofd van prestigieuze hotelketens in New York, zoals W New York en The London NYC. Ze liet the big city even achter zich om de Franse Hilton Paris Opera nieuw leven in te blazen. Momenteel is ze general manager van het luxueuze InterContinental Barclay hotel nabij Times Square. 

 

Eenmaal afgestudeerd aan Vlerick, startte Patrick als marketeer in de financiële sector en diamantsector. Hij reisde de wereld rond en woonde in Parijs en Londen, voor hij voet aan wal zette in New York, waar hij privétours organiseert met zijn bedrijf BeNY. Patrick gidst ons naar de meest disruptieve start ups in de metropool en belicht het ondernemersklimaat in the big apple.

 

 

Verplichting i.h.k.v. de pakketreizenwet: organisatie door UniQuest Travel & Events.

 

 

Na de reis nemen we een maand de tijd om alle indrukken te laten bezinken. Hierna komen we opnieuw samen en bespreken we hoe de implementatie van alle adviezen in het eigen bedrijf is verlopen.

 

Prijzen
  • Niet-leden EUR 3800 Excl. btw
  • UNIZO leden EUR 3400 Excl. btw