08 okt 2020
/ Webinar / UNIZO Internationaal

In het spoor van de Nieuwe Zijderoute (live webinar)

IN- EN UITVOER per trein van & naar CHINA

Een frisse oostenwind door het logistieke landschap.

Tot voor kort werden goederen van en naar China hoofdzakelijk via lucht- of zeevracht getransporteerd. Transport over zee mag dan misschien goedkoper zijn, het duurt aanzienlijk langer dan via de lucht. Dat laatste is dan wel weer snel, maar ook zeer duur.

De Chinese overheid investeerde daarom de afgelopen jaren in een spoorverbinding tussen China en Europadie we kennen als DE NIEUWE ZIJDEROUTE. Deze nieuwe handelsroute is een extra optie en tegelijk een gulden middenweg tussen lucht- en zeevracht.

De voordelen van treintransport tussen China en België?

  • Meer betrouwbare en kortere doorlooptijden. Transport per boot van en naar China duurt zo'n 32 dagen. Met de trein is dat 18 à 20 dagen.
  • Dankzij deze kortere doorlooptijd kunnen bedrijven sneller reageren op marktveranderingen, is er een hogere rotatie en zijn er minder voorraden in de keten.
  • Het is een pak duurzamer dan zee- of luchtvracht.

Doe jij als importeur of exporteur reeds zaken met China? Of wil je hier graag meer over weten? Volg dan de infosessie rond de Nieuwe Zijderoute! Er wordt tijdens de workshop aandacht besteed aan de economische situatie post-corona. 

PROGRAMMA

  • 19u30 Verwelkoming door Koen De Ridder, Adviseur Internationaal UNIZO
  • 19u40 “België en het Belt and Road Initiative – een inleiding” door Bram Amkreutz, Voormalig General Manager van Luiks Railplatform
  • 20u00 “Per spoor van en naar China – een praktische uiteenzetting” door Bart Vanhoorne, Ocean Gate Logistics
  • 20u20 Panelgesprek: 5 experts over de Nieuwe Zijderoute vanuit verschillende standpunten
  • 21u00 Q&A

Tijdens dit live webinar zal interactie mogelijk zijn en leggen wij je vragen voor aan de experts.

Na inschrijving ontvang je een bevestiging. Enkele dagen voor de start ontvang je een mail met de uitnodiging voor de videocall via zoom.