02 jun 2020
/ Webinar

Ondernemersforum goes Online: Het werken in het nieuwe normaal

“Het werken in het nieuwe normaal”. Geen enkele crisis is een gebeurtenis die slechts impact heeft op één aspect van het geheel. Zo is dat ook op de werkvloer. We organiseren een reeks van vijf opleidingen, waarbij we telkens een aparte topic behandelen.

[ DOOR WIE ]

De experten van Brighthouse zullen dit traject in goede banen leiden. Brighthouse is gespecialiseerd in het ondersteunen van ondernemingen in de uitrol van een praktisch en efficiënt HR-beleid. Persoonlijk, hands-on en met kennis van zaken.

[ OBJECTIEVEN ]

Voor alle sessies

 • Concrete en trending informatie per topic
 • Toepasbaar advies en praktische handvaten
 • Een leidraad voor aanpak en communicatie naar de medewerkers
 • Uitwisseling van voorbeelden en ervaringen uit de praktijk

[ PROGRAMMA ]

Vijf interactieve webinars, met persoonlijke begeleiding doorheen het traject.

 • Sessie 1: Out with the old: het nieuwe werken vraagt om nieuwe afspraken
 • Sessie 2: De leider als rolmodel 
 • Sessie 3: Medewerkers motiveren en behouden
 • Sessie 4: Het nieuwe samenwerken
 • Sessie 5: Verlonen en belonen in de praktijk
 • Sessie 6: Persoonlijke coaching & afsluitmoment

Opbouw sessie:

 • 19u30-20u30: Deel I
 • 20u30-20u45: Korte pauze
 • 20u45-21u45: Deel II
 • 21u45-22u00: Mogelijkheid om extra vragen te stellen aan elkaar en/of de expert.

Na deze 5 sessies organiseren (en wanneer de coronamaatregelen het toelaten) organiseren we een netwerkmoment waarbij alle deelnemers elkaar kunnen ontmoeten.

Om de persoonlijke begeleiding en het uitwisselen van ideeën en ervaringen tussen de deelnemers op een zo goed mogelijke manier te laten verlopen, beperken we het aantal deelnemers voor het traject.

 • Elke sessie duurt 2u30, waar er 15 min pauze gerekend wordt
 • Interactieve, online opleiding met ruimte voor open vragen en eigen praktijkervaringen 
 • Sessie 1 gaat door op 2/06/'20, sessie 2 op 23/06/'20. Vervolg van de opleidingen zal starten in september, data worden nog meegedeeld in samenspraak met de deelnemers.
 • Min 10 inschrijvingen, max 16 inschrijvingen per sessie

Dit traject wordt ondersteund door:

 

 

Sessies

Webinar 1: Out with the old: het nieuwe werken vraagt om nieuwe afspraken

Een "nieuw normaal" vraagt een nieuwe manier van werken. Nieuwe afspraken, regels en gewoontes. Hoe gaan we hiermee aan de slag op de werkvloer? In deze sessie gaan we stapsgewijs te werk en bekijken we welke zaken allemaal onder handen dienen genomen te worden voor de nieuwe manier van werken. Een volgende belangrijke stap in het nieuwe werken is de implementatie. Bij het invoeren van de nieuwe manier van werken, is een grondige voorbereiding en een transparante communicatie naar de medewerkers nodig. 

Tijdens deze interactieve sessie bespreken we alternatieven, creatieve mogelijkheden en delen we ervaringen. We sluiten de opleiding af met een stappenplan en praktische uitwerking.

 

02/06/2020 - 18:30 - 21:00
Webinar 2: De leider als rolmodel

Niet enkel tijdens tijden van crisis maar ook nadien is het belang van een effectieve leider groot. De organisatie en medewerkers hebben nood aan een leider die het nieuwe werken promoot. In deze sessie hebben we het over alle aspecten dei daarbij komen kijken, waar we zowel de praktische kant als de interpersoonlijke kant belichten. Hoe implementeer je het leiderschap in de praktijk, wie zet de lijnen uit en fungeert als aanspreekpunt en klankbord? Hoe kan ik als leider beschikbaar zijn, inspelen op de noden van de organisatie en als coach fungeren voor mijn mensen? 

We eindigen deze sessie met een opdracht rond leidinggeven die tijdens de volgende sessie behandeld wordt. 

23/06/2020 - 18:30 - 21:00
Webinar 3: Medewerkers motiveren en behouden

Eén van de grote uitdagingen voor werkgevers na de crisis betreft het behoud van de medewerkers en het talent op de werkvloer. Hoe kan je als werkgever ervoor zorgen dat de medewerker zich goed voelt en gemotiveerd is om zijn/haar steentje bij te dragen in de organisatie? Hoe identificeer en speel je in op de verschillende noden naar motivatie toe? Hoe stimuleer je het individu als leidinggevende, alsook de hele organisatie? 

30/06/2020 - 18:30 - 21:00
Webinar 4: Het nieuwe samenwerken

De impact van het nieuwe werken vertaalt zich ook naar een nieuwe manier van samenwerken en overleg. Deze sessie focust op praktische tools en advies, om meteen te implementeren. Het belang van teamsfeer en samenwerken is mogelijks zelfs groter dan voordien, en daar dien je als zaakvoerder/leidinggevende best alle aandacht op te richten. Breng de behoeftes van jouw teams en medewerkers enerzijds, en jouw business anderzijds in kaart. Het is van cruciaal belang de huidige overleg structuren, communicatie kanalen en werkverdelingen te her-evalueren en enkel mee te nemen wat nodig is voor de nieuwe manier van samenwerken. We bespreken in deze sessie een stappenplan en tools om zowel de evaluatie te doen. Vervolgens brengen we mogelijkheden, alternatieven en out-of-the-box ideeën aan om nieuwe vormen te installeren en promoten.

01/09/2020 - 18:30 - 21:00
Webinar 5: Verlonen en belonen in de praktijk

Talent vinden en behouden en tegelijk financieel ademruimte hebben als werkgever? Een uitdaging voor vele werkgevers en ondernemers. Tijdens deze sessie duiken we in de mogelijkheden van een aantrekkelijk loonbeleid en hoe dit eruit kan zien in de praktijk. Op die manier focus je op groei van je bedrijf met een gemotiveerd team en blijf je concurrentieel slagvaardig. In een tweede deel van deze sessie hebben we het over alternatieve manieren van belonen, waarbij we verder dan enkel het financiële aspect kijken. 

 

08/09/2020 - 18:30 - 21:00
Sessie 6: Persoonlijke coaching & afsluitmoment

Aan het einde van het traject voor ondernemers brengen we deelnemers samen tijdens een netwerkmoment. Dit in de vorm van een lunch of afterwork, waarbij elke individueel in gesprek gaat met een van onze coaches. Zo kunnen we even terugblikken naar het traject en welke uitdagingen nog aangepakt moeten worden. De details voor dit event worden later nog doorgegeven.

15/09/2020 - 18:30 - 21:00
Prijzen
 • Niet-leden: 420,00 EUR Excl. btw
 • UNIZO leden: Gratis