20 feb 2019
Roeselare / Cursus

OndernemersForum: Meer uit je Facebookpagina halen

In Facebook en andere sociale media schuilt een gigantische opportuniteit, maar op welke manier zorg je ervoor dat jouw Facebookpagina een meerwaarde is voor jouw onderneming? Wat zijn de basisvereisten voor een succesvolle Facebookpagina?

Waarmee moet je rekening houden bij de keuze van een profiel- en coverfoto? Hoe plan je foto’s en filmpjes in zodat ze verschijnen op het moment dat jij dat wil? Wat is een geschikte strategie voor jouw onderneming? Hoeveel mensen bereik je met je posts? En hoe kun je ervoor zorgen dat meer mensen op je berichten reageren? Het zijn maar enkele vragen die beantwoord worden tijdens deze sessies.

Alle sessies worden begeleid door eenzelfde expert: Daphné Gaudens. Daphné is gebeten door de online media en kent de sociale media kanalen als geen ander.

Voor wie?

Iedereen die de mogelijkheden van Facebook wil ontdekken én zijn Facebookpagina een stevige boost wil geven.

Wat mag u verwachten?

 • Groep van gemiddeld 13 ondernemers.
 • Reeks van 5 avondsessies.
 • Met het thema ‘Resultaatgericht Facebook inzetten’ ga je effectief aan de slag. Met concrete opdrachten haal je het maximum uit jouw Facebookpagina. Hiervoor word je begeleid door vaste coach Daphné Gaudens.
 • Je bouwt jouw netwerk verder uit. Voor, tijdens en na de sessies, leg je nieuwe zakelijke contacten.

Sessies

Sessie 1: Jouw social media strategie

Wat is ‘Social Media’ en ‘waarom Social Media gebruiken binnen jouw organisatie?’. Tijdens deze sessies gaan we dieper in op de voordelen van Social Media en hoe dit je online aanwezigheid kan versterken. Tijdens deze sessie krijg je een overzicht van alle Social Media kanalen, maar leer je ook een Social Media strategie te bepalen. Vooraleer te starten op Social Media is het belangrijk om je strategie te definiëren:

 • Waar sta je momenteel op Social Media?
 • Wie is je doelgroep?
 • Wat zijn je doelstellingen?
 • Welke platformen zet je best in?
20/02/2019 - 19:30 - 22:00
Sessie 2: Van persoonlijk profiel naar een bedrijfspagina

Tijdens deze sessie ga je praktisch aan de slag met het opmaken van een Facebook bedrijfspagina. Aan de hand van praktische voorbeelden leren we samen:

 • Een Facebook bedrijfspagina op te zetten
 • Foto’s te publiceren op jouw bedrijfspagina
 • Toevoegen van een actieknop
 • Opmaken van kwalitatieve Facebook posts
 • Facebook Messenger instellen voor jouw bedrijfspagina

We sluiten af met enkele tips & tricks voor meer vind-ik-leuks en reacties op jouw berichten.

06/03/2019 - 19:30 - 22:00
Sessie 3: Opmaken van een content kalender

Zit je telkens te twijfelen wat je op je Social Media kanalen moet publiceren? Heb je geen inspiratie of goeie ideeën? Tijdens deze derde sessie leer je een content kalender voor jouw Facebookpagina op te maken en deze in te plannen op jouw Facebook bedrijfspagina.

13/03/2019 - 19:30 - 22:00
Sessie 4: Facebook advertising

Tijdens deze sessie ga je praktisch aan de slag met het adverteren op Facebook. We starten vanuit een strategie en bepalen onze doelstellingen. Daarna gaan we dieper in op de verschillende advertentiemogelijkheden van Facebook (pagina promoten, berichten promoten, website promoten, enz.) Samen gaan we, aan de hand van een praktische oefening, deze advertenties opbouwen.

20/03/2019 - 19:30 - 22:00
Sessie 5: Facebook advertising en Facebook analytics

Tijdens deze laatste sessie gaan we verder met onze Facebook advertising. Je leert de campagnes die we hebben gelanceerd te meten, te evalueren en bij te sturen. We geven tips & tricks voor het gebruiken van de juiste content en foto’s voor advertenties en gaan dieper in op de statistieken.

03/04/2019 - 19:30 - 22:00

Ja, ik schrijf me in! Hierbij mijn contactgegevens.

Contactgegevens

bv. 0123.456.789

Facturatiegegevens

Volgorde
bv. 011404354
EUR
Volgorde
De gegevens die u invult heeft UNIZO nodig om de overeenkomst te kunnen uitvoeren. Vanuit het gerechtvaardigd belang om te ondernemen worden deze gegevens ook doorgegeven aan onze commerciële partners en gebruikt voor automatische verwerkingen (o.a.) profilering om u gerichte informatie en aanbiedingen te kunnen toesturen. Alle details over deze verwerking en uw rechten vindt u in ons privacybeleid.
Algemene voorwaarden | Privacybeleid

Bij annulering binnen de 15 kalenderdagen voor de aanvangsdatum van de opleiding is de overeengekomen prijs geheel verschuldigd. U mag altijd een collega in uw plaats laten deelnemen. Bij eerdere annulering is steeds 10% van de overeengekomen prijs verschuldigd. Elke annulering dient via email (ondernemersforum@unizo.be) of aangetekend schrijven (Ondernemersforum, Willebroekkaai 37, 1000 Brussel) te worden bezorgd. Een UNIZO OndernemersForum komt niet in aanmerking voor de KMO-portefeuille.
1 x Niet-leden UNIZO: € 480,00 Excl. btw
Totaal: 580,80 EUR incl. btw