Ondernemersforum: scoren met online marketing

08 mrt 2018
Ieper / Netwerkactiviteit

Ondernemersforum: scoren met online marketing

Lerend netwerk voor ambitieuze ondernemers
Wat is het OndernemersForum?
Het OndernemersForum biedt u een efficiënt lerend netwerk om uw ambitie te ondersteunen en waar te maken. Gedurende 5 avonden werkt u met andere ondernemers en een expert rond het thema ‘Online marketing'. De expert geeft u extra inspiratie en inzichten.Nadien gaat de expert in dialoog met u en uw collega's.
Tijdens dit traject gaan we praktisch aan de slag met diverse online marketing kanalen en tools (SEO, sociale media, E-mailmarketing, Facebook advertenties …) met als doel de vooropgestelde doelstellingen en resultaten te detecteren en te behalen. Samen met collega ondernemers krijgt u praktische tips en tricks om uw onderneming online naar een hoger niveau te tillen.
Alle sessies worden begeleid door eenzelfde expert, Daphné Gaudens die tevens ook de rol van coach op zich neemt.

Voor wie?
Ondernemers die online actief zijn. Er is geen voorkennis vereist maar deze kan handig zijn.

Wat mag u verwachten?

  • Groep van gemiddeld 15 ondernemers, net als u eigenaar van hun eigen bedrijf.
  • Reeks van 5 avondsessies.
  • Met het thema ‘Scoren met online marketing’ gaat u effectief aan de slag. Met concrete opdrachten werkt u aan de versterking van uw eigen bedrijf. Hiervoor wordt u begeleid door een vaste coach.
  • U bouwt uw netwerk verder uit. Dat doet u niet alleen in uw eigen groep: tegelijkertijd komen ook andere themagroepen samen. Voor, tijdens en na de sessies legt u nieuwe zakelijke contacten.

Programma

  • 19u30 Ontvangst met broodjes
  • 20u00 Sessie lerend netwerk
  • 22u00 Netwerkdrink

5 sessies op donderdag
 Donderdag 8 maart 2018
 Donderdag 15 maart 2018
 Donderdag 22 maart 2018
 Donderdag 19 april 2018
 Donderdag 26 april 2018

Sessies

Kennismaking en inleiding tot online marketing

‘Waarom online aanwezig zijn’ en ‘waar u rekening mee moet houden'. Vanuit deze inzichten bespreken we drie soorten media: eigen media, betaalde media en indirecte media. We definiëren onze online doelstellingen en bepalen welke online marketing kanalen/tools we dienen in te zetten om deze te behalen. (Voorbeeld: SEO, Social Media, Google AdWords, A/B tests).Uit de theoretische uitleg over deze kanalen haken we in op de ervaringen van de ondernemers. Tijdens deze sessie geven we een overzicht van de online marketing kanalen die we de komende sessies zullen bespreken.

08/03/2018 - 19:30 - 23:00
E-mail marketing

Tijdens deze sessie gaan we aan de slag met de tool ‘Mailchimp’. We starten met het opzetten van een gratis account bij Mailchimp en leren tijdens de sessie praktisch werken met deze tool. Hoe kunnen we mailadressen importeren en exporteren? Hoe ontwerp ik een template voor mijn nieuwsbrief en hoe verstuur ik deze? Deze sessie vormt de perfecte start voor het professioneel gebruiken van Mailchimp voor je nieuwsbrieven.

15/03/2018 - 19:30 - 23:00
Social media inzetten binnen jouw organisatie

‘Wat is Social Media’ en ‘waarom Social Media gebruiken binnen mijn organisatie’. Tijdens deze sessie gaan we dieper in op de voordelen van Social Media en hoe dit uw online aanwezigheid kan versterken. Vanuit de verschillende Social Media kanalen (Facebook – LinkedIn – Instagram – Pinterest) haken we in op tips & tricks voor het opzetten, beheren en optimaliseren van deze kanalen.

22/03/2018 - 19:30 - 23:00
Adverteren met Facebook

Tijdens deze sessie gaan we praktisch aan de slag met het adverteren op Facebook. We starten vanuit een strategie en bepalen onze doelstellingen. We gaan dieper in op de verschillende advertentiemogelijkheden van Facebook (pagina promoten, berichten promoten, website promoten, enz.) en Instagram. Samen gaan we, aan de hand van een praktische oefening, deze advertenties opbouwen. We geven tips en tricks voor het gebruiken van de juiste content en foto’s voor advertenties en gaan dieper in op de statistieken.

19/04/2018 - 19:30 - 23:00
SEO (search engine optimization)

Hoe zoeken mensen? Waarom scoren bepaalde websites of pagina’s beter dan andere? Het belang van goed scoren in de Google zoekmachine is voor iedereen van belang. Tijdens deze sessie gaan we dieper in op de fundamentele SEO principes en hoe u deze kan gebruiken voor uw website. We gaan aan de hand van een praktische oefening aan de slag met de Google Keyword Planner en leren we hoe je deze keywords dient te gebruiken.

26/04/2018 - 19:30 - 23:00

Ja, ik schrijf me in! Hierbij mijn contactgegevens.

Contactgegevens

bv. 0123.456.789
Volgorde
bv. 011404354
EUR
Volgorde
1 x Niet-leden UNIZO: € 460.00 Excl. btw
Totaal: 556.60 EUR incl. btw