1 op 2 kustondernemers blikt positief terug op paasvakantie

Strandbars zijn meerwaarde voor het kusttoerisme

Traditioneel is de Paasvakantie het begin van het zomerseizoen. Ruim één op twee kustondernemers blikt positief terug op die start. Wat betreft het tussenseizoen kan één op drie positief terugblikken. Dat blijkt uit een bevraging van UNIZO West-Vlaanderen bij ruim 100 ondernemers actief in het kusttoerisme. 

55,2 % van de bevraagde ondernemers zullen maandag goed tot zeer goed kunnen terugblikken op de afgelopen Paasvakantie. 20,7 % bestempelen dit echter als een slecht begin van het zomerseizoen. Bij een gelijkaardige bevraging voor de start van de Paasvakantie gaf slechts 8 % aan tegen een mindere vakantie aan te kijken. De kust blijft uiteraard weersafhankelijk, maar is nog steeds een heel aantrekkelijke shoppingregio. Steeds meer ondernemers en toeristische diensten investeren dan ook in een vernieuwend en aantrekkelijk aanbod naar toeristen.

Directeur UNIZO West-Vlaanderen Frederik Serruys: “Niet enkel in de retail, maar ook in de toeristische sector is ‘beleving’ een kernbegrip geworden. Denken we aan diverse activiteiten zoals het street-art festival in Oostende of de opmars van de strandbars. 84 % van de bevraagde ondernemers kijkt alvast positief tot zeer positief aan tegenover het fenomeen en ziet een duidelijke meerwaarde van de strandbars. Voor UNIZO is het evenwel ook belangrijk dat deze strandbars aan alle geldende reglementeringen voldoen.”

Uit voorlopige cijfers van Toerisme Vlaanderen blijkt dat het aantal overnachtingen in de provincie West-Vlaanderen ten opzichte van vorig jaar met 2,4 % is ingekrompen. De aankomsten stegen evenwel met 1,9 %. Er zijn dus meer toeristen die onze provincie bezoeken maar deze verblijven er minder lang.

Meer over: Toerisme
Thema: Actueel