1 op 5 actieve witte kassa's in West-Vlaanderen

Sinds 1 mei gerichte controles

Sinds de invoering van de witte kassa liep een proefperiode waarin fiscale inspecteurs focusten op informeren en sensibiliseren. Deze periode liep gisteren (cfr. 1 mei 2016) ten einde en vanaf nu zullen inspecteurs gerichte controles uitvoeren op de aanwezigheid en het gebruik van de witte kassa. Uit cijfers die UNIZO West-Vlaanderen mocht ontvangen, blijkt dat er in de provincie reeds 4.039 geregistreerde kassa’s zijn. 3.325 (of 82,32%) van die kassa’s zijn reeds actief. Hiermee staat ruim 1 op 5 witte kassa’s (of 21%) in West-Vlaanderen. 

Om de gerichte controles in goede banen te leiden, ondertekenden Minister van Financiën Johan Van Overtveldt en gewezen staatssecretaris Bart Tommelein vorige week (cfr. 26 april 2016) een charter met de inspectiediensten over de controles in de HORECA. UNIZO West-Vlaanderen juicht het charter alvast toe.

Frederik Serruys, directeur UNIZO West-Vlaanderen: “Voor UNZO is eerlijke concurrentie uiteraard essentieel. Maar het is belangrijk dat de controles die hiertoe moeten bijdragen op een ordentelijke manier verlopen. Zo is het goed dat men zoveel als mogelijk voor gegroepeerde controles kiest om de goede werking van de HORECA-zaak niet in het gedrang te brengen, alsook dat kleine administratieve fouten niet meteen bestraft worden. Samen met de initiatiefnemers hopen we dat hiermee de vertrouwensrelatie tussen HORECA-ondernemers en inspectiediensten nog beter wordt.”

 

Meer over: Horeca
Thema: Juridisch