Aanpassing moederschapsverlof voor zelfstandigen belangrijke vooruitgang in zoektocht naar evenwichtige combinatie werk/gezin.

Het nieuwe jaar komt er met rasse schreden aan. Traditioneel treden er op dat moment heel wat nieuwe regels in werking. Langer en flexibeler moederschapsverlof voor zelfstandige moeders is er één van. “Eerder deze maand toonde een onderzoek van de SERV aan dat een evenwichtige combinatie werk/gezin voor steeds meer zelfstandigen moeilijk ligt. De aanpassing van het moederschapsverlof is dan ook een belangrijke vooruitgang” aldus UNIZO West-Vlaanderen.

Bevallen moeders die als zelfstandige zijn ingeschreven, kunnen vanaf 1 januari 2017 maximum 12 weken i.p.v. 8 weken moederschapsrust opnemen. Daarnaast kan men deze op een flexibele manier opnemen. Zo kunnen zelfstandige moeders gedurende een bepaalde periode kiezen voor een combinatie van moederschapsverlof en werken.

Uit onderzoek blijkt dat 9 op 10 zelfstandige moeders wil werken tijdens hun moederschapsverlof. Zelfstandige vrouwen kunnen en willen hun zaak of beroepsactiviteit niet zo lang stilleggen. De facturen blijven komen, net als de bestellingen en ze dreigen klanten of opdrachten te verliezen.

Joke Soubry, zaakvoerster Restaurant Fernard Kortrijk: “Op 10 maart verwachten wij ons tweede kindje. De uitbereiding van het moederschapsverlof is zeker een opsteker, alsook de flexibilisering. Aangezien ik de zaak alleen run, zal ik het verlof waarschijnlijk niet volledig opnemen. De combinatie werk en moederschapsverlof is evenwel een perfect alternatief om bij de zaak betrokken te blijven.”