Blokkade autosnelweg E40 blijft duren - communiceer alternatieve routes met klanten en leveranciers

Franse havenarbeiders  zetten de derde dag in van de blokkade van de haven van Calais waardoor autosnelweg naar Frankrijk afgesloten is voor alle verkeer. De Franse overheid verwacht dat gedurende het weekend de staking verder zal worden gezet. Nefast voor het economisch leven aan de Westkust. Niet enkel voor ondernemers in de toeristische sector, maar ook voor heel wat andere bedrijven en handelaars.

UNIZO nam intussen contact op met de gouverneur van West-Vlaanderen om de problemen voor ondernemers te signaleren en te duiden op het belang van een goede bereikbaarheid tijdens de start van de vakantie. De gouverneur doet er intussen alles aan om gestrande vrachtwagens te deblokkeren maar heeft weinig impact op een probleem dat zich in Frankrijk manifesteert.

Wij kunnen u momenteel enkel adviseren om de autosnelweg te vermijden, leveringen waar mogelijk uit te stellen en  klanten en leveranciers goed te informeren omtrent alternatieve routes. Klanten uit de toeristische sector kunnen ook worden aangemoedigd om het openbaar vervoer te gebruiken.

Ondertussen stellen wij alles in het werk om  u de meest gerichte info te bezorgen.  Hopelijk komt er ook snel  een  oplossing voor de stakers.  Zijn er ondertussen nog vragen omtrent de hinder? Aarzel niet om de ondernemerslijn te bellen op het nummer 0800 20 750 of neem contact op met UNIZO West-Vlaanderen.

Meer over: Staking