Een goede coach durft duwen waar het pijn doet!

Didier Dejonckheere is lifecoach. Hij begeleidt mensen naar een positieve evolutie in hun leven. Net als zijn cliënteel heeft ook hij baat bij de juiste professionele begeleidingen. Hij ging te rade bij ondernemerscoach Marie Haelterman van UNIZO West-Vlaanderen. Hij blikt tevreden terug naar het voor hem geslaagde traject Starten.

“Ik ben van opleiding notarieel jurist. Daarna heb ik me verder diepgaand bijgeschoold in coaching- en therapieopleidingen. Nu begeleid ik mensen die op het randje staan van een burn-out, maar vooral personen die net dat extra duwtje kunnen gebruiken om ‘ back on track’ te zijn naar ‘hun gelukkiger zelf’.”

“Doorheen de jaren kreeg ik hier en daar wel iets mee over boekhouden en zelf-standige zijn. Maar de concrete handvaten ontbraken nog. Dat probleem was snel van de baan met het traject Starten van UNIZO. Via Syntra West botste ik op deze mogelijkheid en al snel werd duidelijk dat dit traject ideaal was om mij verder bij te scholen als startende ondernemer.”

Aangename samenwerking

“Het traject verliep zeer vlot en in een uiterst aangename samenwerking met mijn coach Marie Haelterman. Ik vond het verrijkend dat het traject opgesplitst werd in verschillende topics (marketing, financieel plan, etc.). Ook de afwisseling tussen de meer theoretische webinars en de persoonlijke coaching boden hun meerwaarde. Het financiële luik bood mij de meeste toegevoegde waarde. Het was voornamelijk dat luik dat mijn visie om mensen terug hun levensfonkeling in de ogen te schenken, op een concreet niveau bracht.“

“In mijn eerdere carrière als relatiebankier en in juridische beroepen kwam ik veelvuldig in aanraking met ondernemers. Telkens in de hoedanigheid van bediende, waarbij mijn loon op het einde van de maand gestort werd. Bij het verlaten van deze gouden kooi om mijn passie na te streven, vielen al deze zekerheden weg en diende ik plots voor alles zelf te zorgen. Bepaalde inzichten en de goede begeleiding die ik van UNIZO heb gehad, brachten mij in een blijvend groeiende, positieve spiraal."

Coaching is voor iedereen

Ik zou coaching of een vorm van professionele begeleiding aan iedereen aanraden op een gebied waarin je echt wil groeien. Als lifecoach laat ik me uiteraard ook begeleiden door de juiste mensen. Een goede coach laat je blinde vlekken zien en durft duwen waar het een beetje pijn doet.”

“Het is ook dat wat Marie, als mijn businesscoach, bij mij gedaan heeft. Ze durfde gevoeligheden en zwaktes in mijn businessplan aanhalen en keek hoe we hieraan konden werken. Dergelijk traject lijkt me dus ideaal voor iedereen die start als ondernemer, waarbij de passie om aan de slag te gaan heel vurig aanwezig is en juist daarom een persoonlijke begeleiding wenselijk is om alles wat in concrete banen te leiden.”

www.didierdejonckheere.be