Enorme economische schade door vertraging van de werken op de A19.

Grootschalige wegenwerken moeten stipter en efficiënter aangepakt worden

Eind deze week lopen de werken op de A19 tussen Kortrijk en Ieper definitief af. Dat is ruim een halve maand na de vooropgestelde einddatum. Volgens UNIZO West-Vlaanderen was de economische schade mede hierdoor enorm.  “Wegenwerken zijn een noodzakelijk kwaad en beogen een betere situatie. Toch moet er gezocht worden naar een manier om dergelijke grootschalige werken stipter en efficiënter af te ronden” aldus de werkgeversorganisatie.

De werken op de A19 vingen aan op 4 juli 2016 en zouden duren tot eind oktober 2016. Uiteindelijk zullen de werken t.e.m. vrijdag 18 november duren en daarmee ruim een halve maand langer duren. Deze extra halve maand heeft een enorme economische impact.

Directeur UNIZO West-Vlaanderen Frederik Serruys: “De A19 is een sleutelweg binnen ons West-Vlaams wegennetwerk. De files waren vnl. tijdens de spitsuren niet te overzien en hebben dan ook heel wat economische schade veroorzaakt. Daarnaast zal de opluchting ook in o.a. Geluwe, Zonnebeke, Wervik, Menen en Wevelgem groot zijn. Door het sluipverkeer kwamen deze dorpskernen nog meer onder druk te staan.”

Dat vorig maand beslist werd om de laatste twee fases in één keer uit te voeren, bewijst volgens UNIZO dat er nog marge is om dergelijke grootschalige wegenwerken sneller en efficiënter aan te pakken. De organisatie zal hierover contact opnemen met AWV.

Meer over: Mobiliteit, Wegenwerken, Steunmaatregelen, Vervoer
Thema: Actueel