Greygin provinciale Starter van het jaar

Greygin werd door UNIZO verkozen als West-Vlaamse starter van het jaar. Brecht Kets en Mike Ptacek ontwikkelden een leerplatform "Play It Safe!" dat opleiding geeft rond veiligheid en preventie op het werk en dit via games.

Hun missie? Levens redden met games! "Elk uur is er in België een waar werkongeval, en elke week valt er een dode op het werk. Dit is onaanvaardbaar! Wij gaan hier iets aan doen: wij gaan levens redden met games", aldus Brecht.

Met hun mobiele, online learning app laten ze medewerkers op eigen tempo en wanneer ze wensen een opleidingstraject doorlopen. Doordat dit gebeurt op een interactieve manier is de kennisoverdracht veel hoger. 

Het leerplatform behandelt 6 domeinen: brand, EHBO, ergonomie, hygiëne, psychosociaal en algemene veiligheid. De oplossing laat toe personeel 30% beter en 4 maal sneller te trainen terwijl de opdrachtgever, meestal de werkgever, inzicht krijgt in de preventiekennis van zijn medewerkers. 

Maar het blijft niet enkel bij bedrijven en werknemers. Onlangs kwamen ze nog in het nieuws met een computerspel dat ze gelanceerd hebben om leerlingen de basisprincipes van reanimatie bij te brengen. Minister Crevits zette een pilootprojet op in een tiental scholen maar het spel zal hopelijk binnenkort beschikbaar zijn voor alle leerlingen en leerkrachten. 

Beide zaakvoerders maakten de stap van lector naar het ondernemerschap en hun start-up blijft groeien. Ze hebben reeds 3 medewerkers in dienst en binnenkort komen er daar nog eens 2 bij.

Hun ambitite?
"We willen de YouTube voor game based learning worden", aldus Brecht.

Hun duidelijke missie & visie, hun groeipotentieel en de aanwezige ambitie viel ook op bij de jury. Van de 20 starters die kwamen pitchen sprong Greygin er voor hun duidelijk uit. "Ze bieden een innovatieve oplossing op een alom aanwezige behoefte" stelt Katrien Bogaert, startersadviseur bij UNIZO, die samen met Nele Dekeyser (POM West-Vlaanderen) en Frederic Francois (KBC) in de jury zetelde. "Hun businessplan zit goed in elkaar, ze hebben over alles nagedacht en hebben enorm veel potentieel om te blijven groeien. Bovendien zijn ze de ideale ambassadeurs want ze brengen een inspirerend verhaal die hopelijk veel kandidaat-starters aanzetten om de stap te zetten naar het ondernemerschap", aldus Katrien.

Greygin stoot als West-Vlaamse laureaat door naar de nationale verkiezing. Op 8 maart moeten ze gaan pitchen voor de nationale jury en op 13 maart weten we of ze ook de nationale titel mee naar huis mogen nemen.

De winnaar van de nationale verkiezing Starter van het jaar ontvangt:

  • De award Vlaamse Starter van het jaar 2017
  • Een cheque t.w.v. €1000 uitgereikt door Danny Van Assche, UNIZO-gedelegeerd bestuurder
  • 1 jaar UNIZO-lidmaatschap t.w.v. €195
  • Maximale exposure in alle communicatiekanalen van UNIZO
  • Maximale exposure in externe pers- en communicatiekanalen

De 4 provinciale laureaten ontvangen:

  • Elk een cheque t.w.v. €500
  • 1 jaar UNIZO-lidmaatschap t.w.v.€195
  • Felicitaties van de provinciale UNIZO-directeur

Met deze wedstrijd wil UNIZO aandacht vragen voor het economisch belang van sterke en ambitieuze starters. De winnaars vervullen ook een ambassadeursrol waarmee ze andere kandidaat-starters kunnen inspireren.

Meer info?
Justine Van Hove – marketingverantwoordelijke UNIZO West-Vlaanderen - 0471/44 55 41 -  justine.vanhove@unizo.be

Meer over: Nieuw in 2018
Thema: Actueel