Het Graafschap wint Starter van het Jaar 2018!

Het Graafschap werd door UNIZO verkozen als West-Vlaamse Starter van het Jaar 2018

Wouter Schoutteten maakt unieke en vakkundige illustraties in opdracht van professionals zoals Stad Kortrijk, Provincie West-Vlaanderen, Mex United en ga zo maar door. Tekenen in 'opdracht van' is dus de hoofdactiviteit, maar daarnaast kan je hem ook aan het werk zien als live-tekenaar tijdens vertelvoorstellingen en organiseert hij groepsworkshops in zijn zeefdrukatelier 'De Tafel van Zeven'.

Zijn missie? Merken sterk voor de dag laten komen met originele illustraties op maat.
"Elke dag krijgen we miljoenen afbeeldingen te zien. Nieuwe merken, originele projecten of evenementen hebben vaak maar één kans om visueel binnen te komen bij hun doelpubliek. Daar scoren originele illustraties op maat net heel goed. Zeker in een tijd waar consumenten terug op zoek zijn naar authenticiteit bij unieke en lokale producenten." aldus Wouter.

Met zijn illustratief maatwerk probeert hij zijn klanten en hun merk alle kansen te geven die ze verdienen. Hij zoekt altijd naar een beeld dat zorgt voor een herkenbaar, helder en sterk merk. Zo heeft Wouter bijvoorbeeld al

 • Een identiteit ontwikkeld voor een openlucht festival, met getekend campagnebeeld, logo, mini-website, plattegrond, …
 • Een infographic ontworpen over fiscale voordelen in kantooromgeving
 • Een karakterontwerp gerealiseerd van een mascotte binnen een nieuwe huisstijl voor een KMO
 • Illustraties gemaakt ter verduidelijking van een politiek programma

Naast het tekenen in opdracht is Wouter ook een live-tekenaar tijdens vertelvoorstellingen die hij samen schrijft met Tilde van Wonderling. Maar daar blijft het niet bij: Wouter organiseert ook groepsworkshops rond ambachtelijke zeefdruk samen met Bart van Grabar. Onder de naam 'De Tafel van Zeven' laat hij cursisten kennismaken met de ambachtelijke stiel in zijn zeefdrukatelier.

De zaakvoerder maakte de stap van graficus naar het ondernemerschap in 2018. Sindsdien blijven zijn bedrijf en activiteiten groeien: 'The sky is the limit!'.

Zijn ambitie?
"Het Graafschap uitbouwen tot een totaalpakket waar illustraties in allerlei grafische middelen gebruikt worden", stelt Wouter.

Het Graafschap biedt een creatieve oplossing voor de alom aanwezige drang

Zijn duidelijke missie & visie, creativiteit en aanwezige ambitie viel ook op bij de jury. Van de 20 starters die kwamen pitchen, sprong Het Graafschap er voor hen duidelijk uit.

"Wouter biedt een creatieve oplossing voor de alom aanwezige drang bij bedrijven en organisaties om steeds ‘anders’ of ‘vernieuwend’ uit de hoek te komen" stelt Andreas Verledens, startersadviseur bij UNIZO, die samen met Julie Naessens (Start&Go van POM West-Vlaanderen) en Pieter Bouckhout (boekhoudkantoren Accto) in de jury zetelde. "Zijn businessplan zit goed in elkaar, hij heeft over alles nagedacht en bezit enorm veel potentieel om te blijven groeien. Bovendien is hij de ideale ambassadeur, want zijn core business is het creatief brengen van een inspirerend verhaal. Zijn expertise, enthousiasme en creativiteit zal hopelijk veel kandidaat-starters aanzetten om de stap te zetten naar het ondernemerschap", aldus Andreas.

Het Graafschap stoot als West-Vlaamse laureaat door naar de nationale verkiezing. Op 18 februari moeten ze gaan pitchen voor de nationale jury en op 21 februari weten we of ze ook de nationale titel mee naar huis mogen nemen.

De winnaar van de nationale verkiezing Starter van het jaar ontvangt:

 • De award UNIZO Starter van het jaar 2018;
 • Een cheque t.w.v. 1.000 euro uitgereikt door Danny Van Assche, UNIZO-gedelegeerd bestuurder;
 • 1 jaar UNIZO-lidmaatschap aan het huidige tarief;
 • Maximale exposure in alle communicatiekanalen van UNIZO en in externe pers- en communicatiekanalen;
 • Als winnaar zal je gedurende 1 jaar dé ambassadeur zijn van het startend ondernemerschap. Je mag je verwachten aan een aantal panelgesprekken en/of jury –opdrachten. Op die manier geven we je onderneming graag een extra duwtje in de rug!

De 4 provinciale laureaten ontvangen:

 • Elk een cheque t.w.v. 500 euro;
 • 1 jaar UNIZO-lidmaatschap aan het huidige tarief;
 • Felicitaties van de provinciale UNIZO-directeur.

Met deze wedstrijd wil UNIZO aandacht vragen voor het economisch belang van sterke en ambitieuze starters. De winnaars vervullen ook een ambassadeursrol waarmee ze andere kandidaat-starters kunnen inspireren.