Jorgo Struyve en Nicolas Destoop (roomijs met alcohol BOOGO) zijn 'Student-ondernemer van het jaar'

West-Vlaamse studenten Jorgo Struyve en Nicolas Destoop, zaakvoeders van de firma BOOGO werden vandaag door UNIZO verkozen tot student-ondernemer van het jaar. Ze wisten de jury te overtuigen met de lancering van hun creatieve innovatie op de Belgische markt: 'alcohol infused ice cream', of kwaliteitsvol room- en sorbetijs, verrijkt met 5 % alcohol. Een nieuwe smaaksensatie, maar tegelijk met oog voor moderatie. De ijsproducten worden deels gezoet met Stevia, waardoor ze 50 % minder suiker bevatten dan traditonele roomijsproducten. Bovendien kiest BOOGO voor premium zuivelkwaliteit. De potjes worden momenteel verkocht in een aantal winkelpunten, in zomercafé's en op festivals. De jury was ook onder de indruk van het sterke businessplan van het ondernemersduo. Met de verkiezing van de student-ondernemer wil UNIZO-Onderwijs & Ondernemen een podiumplaats bieden aan inspirerende studenten die ondernemen een hippe aanblik geven, die de brug slaan tussen onderwijs en ondernemen en die andere studenten over de streep kunnen trekken om het er ook op te wagen. Het student-ondernemersduo ontving deze ochtend de UNIZO-award, plus een cheque van 500 euro uit handen van Danny Van Assche, gedelegeerd bestuurder van UNIZO. Dat gebeurde in de serres van ID'Flor in Lochristi, waar Jorgo en Nicolas afgelopen weekend hun producten verkochten tijdens het lifestyle-event Pit'ch.

Info: www.boogo.be


"Het student-ondernemerschap zit in de lift en surft duidelijk mee op de golven van het optimistische economische klimaat, plus het verbeterde imago van ondernemerschap. Een eigen bedrijf(je) starten is hip, ook bij jongeren", stelt Danny Van Assche, gedelegeerd bestuurder van UNIZO vast. Zelf bouwt UNIZO overigens al jaren aan een sterker en beter imago van ondernemerschap als carrièrepad, in scholen, via haar werking 'Onderwijs & Ondernemen'. Zo organiseert O&O heel wat trajecten om leerlingen en jongeren te laten proeven van de échte werkvloer en van de diverse aspecten die bij het runnen van een zaak komen kijken.

Gunstig statuut
"Maar ook op het politieke terrein timmert UNIZO al jaren aan de weg", aldus nog Danny Van Assche, "Zo stond UNIZO dankzij stevig lobbywerk mee aan de wieg van het nieuwe, gunstige statuut voor student-ondernemers. Dankzij het nieuwe sociaal statuut voor student-ondernemers, dat op 1 januari vorig jaar van kracht werd, kunnen  jongeren die hun studies combineren met ondernemen nog steeds fiscaal ten laste blijven van hun ouders. Jongeren die hun inkomsten beperken tot 6.505,33 euro moeten bovendien geen bijdragen betalen. De student-ondernemer die deze grens overschrijdt en toch bijdragen betaalt bouwt meteen sociale rechten op als ondernemer."

Aantal student-ondernemers in de lift
Tijdens het 4de kwartaal van 2017 telde ons land 5.008 jobstudenten, blijkt uit cijfers van het RSVZ. Ter vergelijking: in het derde kwartaal van datzelfde jaar waarden dat er nog 4.495. Opvallend: Net als bij de 'afgestudeerde' starters (UNIZO-Startersatlas), zien we ook hier een aanzienlijk groter aantal mannelijke ondernemers. (2.947 mannelijke student-ondernemers, tegenover 2.061 vrouwen).

Info: www.boogo.be