Michiel De Backer uit Lichtervelde is West-Vlaams student-ondernemer van het Jaar

UNIZO pleit voor een nieuw statuut van student-ondernemers

UNIZO organiseert de wedstrijd Student-Ondernemer van het jaar om student-ondernemers in de kijker te zetten en hun sociaal-economisch belang te onderstrepen. Voor West-Vlaanderen werd Michiel De Backer van Ark Shelter verkozen tot laureaat. Hij werkt aan een innovatief project over mobiele en modulaire huizen.

Michiel De Backer van Ark Shelter: “Ik combineer Ark Shelter met mijn studies als laatstejaarsstudent architectuur aan Sint Lucas (Gent). Ik geef toe, om de combinatie te maken is er heel wat doorzettingsvermogen en discipline nodig. Deze UNIZO-prijs is dan ook een fijne stimulans. Maar uiteraard is het welslagen van Ark Shelter de grootste motivatie. Ondertussen zijn er al vier huizen verkocht, tal van andere projecten staan op stapel.”

Steeds meer studenten starten tijdens hun studies een eigen zaak op. Uit een recente rondvraag van UNIZO blijkt dat maar liefst 4 op 10 jongeren van 16 tot 18 jaar denkt aan een eigen zaak. Vandaag zijn er al meer dan 5000 jongeren die naast hun studies, een eigen onderneming hebben. Dat gaat van kleine bijverdiensten tot heuse ondernemingen die internationaal actief zijn. Heel wat student-ondernemers hebben meer dan potentieel om uit te groeien tot ‘volwaardige’ ondernemers.
 
Frederik Serruys, Directeur UNIZO West-Vlaanderen: “Vandaag zijn er nog te veel sociale en financiële drempels, die het uitoefenen van een zelfstandige activiteit als student afremmen. UNIZO verwijst daarbij naar de verplichting om sociale bijdragen te betalen en het feit dat ouders de studenten soms niet meer fiscaal ten laste kunnen nemen. UNIZO pleit daarom voor een nieuw statuut van student-ondernemers, met meer soepele voorwaarden.”

Meer over: Starten