Start Interreg Project 'Grenzeloos Tewerkstellen'

UNIZO West-Vlaanderen komt dagdagelijks in contact met West-Vlaamse ondernemers die een nijpend tekort voelen aan bekwame medewerkers. Het is niet altijd evident om die tekorten op te vullen. Misschien is het wel zinvol om ook even over de grenzen te kijken? Er zijn immers heel wat interessante profielen te vinden over onze landsgrenzen heen. UNIZO West-Vlaanderen gaat dan ook, samen met een aantal partners, van start met het nieuwe Interreg project ‘Grenzeloos Tewerkstellen’.

Het doel van het project is de grensoverschrijdende arbeidsmarkt aan de grens met Frankrijk te ontsluiten door de grensoverschrijdende tewerkstelling te optimaliseren en de hinderpalen ervan weg te nemen. Specifieke acties zullen ondernomen worden om Franse en Belgische kandidaten voor te bereiden om beter aan de behoeften van de bedrijven te voldoen.

Door middel van gerichte begeleidingsacties, het aanreiken van geschikte opleidingen en de bewustmaking voor grensoverschrijdende tewerkstelling in samenwerking met de bedrijven die deelnemen aan het project, worden vraag en aanbod beter op elkaar afgestemd en zodoende de mobiliteit verhoogd.

UNIZO zal kleine en middelgrote bedrijven bezoeken om de drempels, noden en vragen van werkgevers te detecteren en hen aan te sporen deel te nemen aan de infosessies, jobdatings en te getuigen over hun good practices.

Het actieterrein bestrijkt het geheel van Nord-Pas-de-Calais, West-Vlaanderen en Henegouwen. Dit project verenigt een groot aantal partners waaronder de sociale partners, publieke diensten voor tewerkstelling, opleidingscentra, de EGTS, universiteiten, … . Als bevoorrechte gesprekspartner van de Vlaamse bedrijven kon UNIZO hier dan ook niet ontbreken.

Onze partners: POM - VDAB - Pôle Emploi - Le Forem - SNI - VOKA West-Vlaanderen - CSIR - Entreprendre Ensemble - Université Lille 3 - Agence de l’Eurométropole Lille-Kortrijk-Tournai - EGTS Flandre-Dunkerque-Côte d'Opale - Communauté de Communes de Flandre Intérieure - GIP Maison de l'Emploi du Valenciennois - Maison de l 'emploi Lys Tourcoing

Meer info? brigitte.vandeleene@unizo.be - 056 264444