"Structuur geeft me vrijheid. Dat heb ik opgestoken."

Groeien betekent vaak ook groeipijnen, jammer genoeg. En daar kennen Federik en Jurgen van Establis, een kennisbureau in stabiliteit, alles van. Want de groei van hun bedrijf brengt heel wat vragen met zich mee. Ze klopten aan bij Road To Growth en coach Ilse la Gasse van UNIZO West-Vlaanderen snelde hen te hulp.

Kijken naar ondernemer én onderneming
Ilse la Gasse: “Vanaf het eerste contact liep de communicatie met Frederik en Jurgen heel vlot. Het zijn beiden gedreven ondernemers die vooruit willen en een duurzaam bedrijf willen uitbouwen. Het is echt fantastisch om te zien hoe ze ervoor gaan, elke dag opnieuw.”

“Establis kent een serieuze groei en daardoor ook wel wat groeipijnen. Dus gingen Jurgen en Frederik op zoek naar sleutels om de bedrijfsvoering anders aan te pakken, én om tegelijkertijd een stevig fundament, een goede stabiliteit zeg maar, te leggen voor de toekomst van het bedrijf.”

Frederik Moortgat: “Klopt helemaal. Dit traject was helemaal wat Establis nodig had. Wat mij echt verbaasde aan Road to Growth, is dat er gekeken wordt naar zowel de ondernemer als de onderneming. Dat is nieuw voor ons. En aangezien Jurgen en ik samen het bedrijf runnen, is dat geen overbodige luxe. We kwamen perfect te weten waar we elkaar aanvullen en waar de onderneming
nood aan heeft.”

Ilse la Gasse: “Op die manier zijn de sterktes en zwaktes snel te detecteren. Ook kom je zo te weten komen hoe complementair ze zijn en wat ze belangrijk vinden. Uit die analyse komt dan naar boven welke rol best past bij hen en hoe ze de strategie van het bedrijf in lijn kunnen brengen daarmee. En dat is zeer waardevol om weten voor het bedrijf en de ondernemers achter het bedrijf. In dit geval Frederik en Jurgen.”

Eindrapport is eyeopener
Frederik Moortgat: “Het traject is een must voor ondernemers die in een groeiverhaal zitten. Je kan wel hele strategieën opstellen waar je bedrijf naartoe moet, maar het is ook belangrijk om te kijken waar je als ondernemer naartoe wilt.”

Ilse la Gasse: “Waar we ook al van in het begin concreet tools aanreiken, krijg je op het einde van het traject een uitgebreid rapport waarin alle inzichten, tips en tools gebundeld worden. Stel dat de stap te groot is om meteen in te schrijven of je weet als ondernemer niet helemaal zeker of het traject iets voor jou is, dan heb je steeds de mogelijkheid tot een vrijblijvend kennismakingsgesprek.”

Frederik Moortgat: “Ik wil nog even terugkomen op dat rapport. Het traject startte positief. Maar naarmate de begeleiding vorderde, hadden we steeds minder een idee waar het ons precies toe zou leiden. Tot het rapport van Ilse in de bus viel en, ik moet zeggen, alles viel volledig in zijn plooi.” “Structuur geeft vrijheid. Daar heeft Ilse voor mij de ogen geopend. Dat is zeker en vast iets wat ik uit het traject heb meegenomen”, besluit Frederik.

TEKST Bram Larock