TOP 5 West-Vlaamse KMO-laureaat gekend.

UNIZO en POM West-Vlaanderen reiken dit jaar opnieuw de tweejaarlijkse award ‘KMO Laureaat’ uit. Dit is het resultaat van een intensieve speurtocht naar de pareltjes van onze economie, die meer aandacht verdienen dan ze tot dusver krijgen. Ze blinken allen uit in ondernemerschap; een complex samenspel van innovatie, ondernemingszin, financiële resultaten, personeelsbeleid, enzovoort. De West-Vlaamse verkiezing gaat gepaard met een unieke galashow en zal plaatsvinden op donderdag 27 oktober in Domein Vossenberg in Hooglede. De winnaars van de provinciale verkiezing stoten door naar de Nationale finale waar uiteindelijk dé KMO Laureaat en Beloftevolle KMO verkozen worden.

De UNIZO KMO Laureaat is een prestigieuze prijs, weggelegd voor de beste Vlaamse KMO die zich onderscheidt in de belangrijkste domeinen van de bedrijfsvoering. Met deze tittel schittert de winnende KMO 2 jaar lang, zowel in de media als op verschillende UNIZO-events.

Voor West-Vlaanderen werden een 40-tal dossiers ingediend waaruit een onafhankelijke jury de TOP 5 KMO Laureaten en de TOP 3 Beloftevolle KMO’s heeft gekozen. Die laatste prijs gaat naar een onderneming die uitmuntende prestaties kan voorleggen en een groot potentieel wordt toegedicht om uit te groeien tot een sterkhouder van onze economie. Elke onderneming die maximum 5 jaar bestaat kon zich kandidaat stellen voor de Beloftevolle KMO. Hiermee willen UNIZO en POM West-Vlaanderen de zich op vandaag ontwikkelende KMO’s in de spotlights zetten.

Dit jaar bestaat de TOP 5 voor de KMO Laureaat uit volgende bedrijven (willekeurige volgorde): Cube BVBA uit Oostkamp, Dekeyzer-Ossaer uit Koekelare, Logflow uit Loppem, Kunstateliers Slabbinck uit Brugge en Eutraco uit Roeselare.

Voor de TOP 3 voor de Beloftevolle KMO-laureaat werden volgende bedrijven genomineerd: Nestor uit Waregem, Ekopak uit Tielt en 4 Healthy Pets BVBA uit Harelbeke.

De genomineerden voor beide prijzen mogen zich nu opmaken voor de verkiezingsstrijd. Vanaf 16 september tot 5 oktober kan het publiek via de website stemmen op hun favoriet. Daarvoor moeten de ondernemingen dus campagne gaan voeren. Maar uiteindelijk is het de jury die de knoop moet doorhakken. Daarom plannen zij op 22 september een bedrijfsbezoek in, waar de genomineerden hun beste beentje zullen voorzetten.

De belangrijkste datum om nu reeds aan te stippen in de agenda, is 27 oktober. Dan maken UNIZO en POM West-Vlaanderen immers de West-Vlaamse winnaars bekend van deze prestigieuze verkiezing, tijdens een unieke galashow in Hooglede. De avond wordt er één om niet snel te vergeten. UNIZO kiest dit jaar immers voor een nieuw en exclusief concept. Na een uitgebreide welkomstreceptie kunnen de gasten plaats nemen aan tafel voor een driegangendiner. Tussen de gangen door worden de verschillende kandidaten voorgesteld en doet de jury uit de doeken hoe ze te werk zijn gegaan. Na het dessert volgt de ontknoping en wordt de West-Vlaamse KMO-laureaat bekend gemaakt. De gasten krijgen nadien nog volop de kans om te netwerken met de andere gasten. Zorg dat je er bij bent!

www.kmolaureaat.be/west-vl

Meer over: Innovatie
Thema: Actueel