UNIZO & BedrijvenCentra West-Vlaanderen slaan de handen in elkaar

Vandaag - op 28 juni - ondertekenden UNIZO West-Vlaanderen en BC Group West-Vlaanderen, de Bedrijvencentra in Oostende, Brugge, Roeselare, Waregem en regio Kortrijk, een samenwerkingsovereenkomst. Op die manier willen ze hun samenwerking structureel maken. Beide partijen hadden al langer een nauwe band, maar via deze samenwerkingsovereenkomst willen beide organisaties nog meer inzetten op het ondersteunen van (startende) ondernemers.

"Ruimte voor ondernemen is van kapitaal belang voor onze ondernemers en bijgevolg voor onze economie. Het is dan ook de meest logische stap dat wij samen met de West-Vlaamse bedrijvencentra een partnership aan zijn gegaan." aldus Frederik Serruys, directeur UNIZO West-Vlaanderen. "Met deze samenwerking willen we startende ondernemers nog beter gaan ondersteunen in hun zoektocht naar ruimte."

"UNIZO hecht veel belang aan het correct ondersteunen van startende ondernemers. Ook wij geloven dat de juiste omgeving, de juiste setting met de nodige support, noodzakkelijk is om die jonge ondernemers dat extra duwtje in de rug te geven." vertelt Pol Huysentruyt, directeur BC regio Kortrijk. "Door de banden aan te halen met UNIZO hopen we onze ondernemers nog meer te kunnen stimuleren."

Uit de laatste startersatlas blijken 72,68% van de West-Vlaamse starters vijf jaar na aanvang van de activiteit nog steeds actief. Hiermee doet de provincie een stuk beter dan het federale (69,67%) en het Vlaamse (70,68 %) gemiddelde.  "Toch mogen we niet berusten en ook als UNIZO en BC blijven ondersteunen waar nodig." aldus Serruys nog.

Meer over: Starten
Thema: Actueel