UNIZO Oostende waarschuwt voor mogelijke komst extra fileleed Torhoutsesteenweg

Oostendse handelaars en inwoners zijn files langs Torhoutsesteeweg kotsbeu!

UNIZO Oostende kreeg kennis van de verhuisplannen van MediaMarkt naar de Torhoutsesteenweg in Oostende. De Duitse winkelketen wil zo snel mogelijk verhuizen vanuit de huidige vestiging aan de Sleuyter Arena naar een nieuwe vestiging langsheen de Torhoutsesteenweg.
“Ik heb precies een déjà vu!”, zegt UNIZO voorzitter Stijn Van den Abbeele, “twaalf jaar geleden adviseerde UNIZO ook negatief over de huidige locatie van MediaMarkt. De reden hiertoe was de slechte inplanting en de valse tewerkstellingsprognoses. Ruim een decennia later ziet ook MediaMarkt in dat de huidige locatie langs de Northlaan geen hoogvlieger was.”

UNIZO wil Stad Oostende herinneren aan de belofte die het zeven jaar geleden maakte om geen nieuwe publiekstrekkers meer te vergunnen langs de Torhoutsesteenweg omdat de impact van al die baanwinkels veel te groot is om een vlotte doorstroming naar de échte handelskern te kunnen garanderen.

“De Oostendse handelaars en inwoners zijn het fileleed vandaag langs de Torhoutsesteenweg kotsbeu, extra files creëren zou absurd zijn. Het is de rol van Stad Oostende om winkelketens dichter naar het centrum te begeleiden i.p.v. akkoord te gaan met een locatie aan de verre rand waar toegangswegen steeds meer dichtslibben. Ik roep Stad Oostende op de Sociaaleconomische vergunning af te keuren op basis van een verstoord evenwicht tussen rand en kern!” aldus Stijn Van den Abbeele, voorzitter UNIZO Oostende.

Thema: Actueel