UNIZO West-Vlaanderen benadrukt nood aan wendbaarheid

De vakbonden protesteren op vandaag (maandag 24 mei 2016) tegen de regeringsmaatregelen en houden hiervoor een algemene betoging in Brussel. Het economisch verlies van deze en komende acties is enorm. De gevolgen zijn voelbaar tot in West-Vlaanderen en hebben vaak ook een grote maatschappelijke impact. Tijdens een infosessie in de Sint-Jorisschool (Menen) benadrukte UNIZO West-Vlaanderen de nood aan wendbaarheid in het belang van een mooie toekomst voor iedereen in ons land.

Technologische evoluties, de opmars van de deel- en circulaire economie, globalisering, e-commerce… Het zijn maar enkele van de evoluties die vandaag bezig zijn. Voor onze ondernemer is het simpel: "adapt or die” aanpassen of het is einde verhaal. Die wendbaarheid bepaalt of ze morgen ook nog succesvol zijn, want de consument is meedogenloos voor wie achterop hinkt.

Frederik Serruys, Directeur UNIZO West-Vlaanderen: “In dat kader roept UNIZO de vakbonden ook op hun verzet tegen de veranderingen in de samenleving stop te zetten en samen te werken aan goede manieren om iedereen in de samenleving mee te krijgen. De ondernemingen van vandaag en morgen hebben veel flexibelere arbeidsregels nodig of ze kunnen niet overleven. Dat die fundamentele aanpassing van deze regels in overleg en met respect voor de werknemers moet gebeuren is voor UNIZO een evidentie.”

Via een ludieke actie wil UNIZO duidelijk maken dat men niet vraagt om medewerkers meer dan 60 uren per week te laten werken, wat heel wat zelfstandige ondernemers overigens wel doen. UNIZO vraagt om in samenspraak, werknemers en ondernemers, het werk op een flexibele manier te kunnen regelen.  UNIZO lanceert dan ook de cartooncampagne: “Wat als de zelfstandige maar 38u/week zou werken en zich niet flexibel zou opstellen…?”.  Als samenleving gaan we maar vooruit als we met zijn allen dat werk gewoon en goed doen, de klanten/consumenten tevreden stellen. De kans dat er daardoor meer werk komt en dus meer goede jobs gecreëerd worden, is groot en daar worden we met zijn allen beter van.

De Sint-Jorisschool uit Menen zou vandaag met een 100-tal leerlingen een bezoek brengen aan de politieke instellingen in de hoofdstad. Door de betoging zag de school de voorbereidingen en de uitstap in het water vallen. Om hier op een positieve en creatieve manier mee om te gaan voorzag UNIZO West-Vlaanderen daarom een alternatief programma waarin de jongeren warm gemaakt werden voor ondernemerschap.

 

Meer over: Vakbond
Thema: Actueel