UNIZO West-Vlaanderen voert actie voor een kernversterkend beleid

De winkelleegstand in de West-Vlaamse stads- en dorpskernen neemt toe. Vaak is dit een gevolg van een fout gelopen vergunningsbeleid. Nochtans hebben deze winkelkernen de consument zoveel te bieden. Om de lokale besturen op hun plicht te wijzen en de consument hiervan te overtuigen, voert UNIZO West-Vlaanderen op zaterdag 26 maart 2016 een ludieke Paasactie in Kortrijk, Brugge, Roeselare, Oostende & Ieper.

Directeur UNIZO West-Vlaanderen Frederik Serruys: “Als organisatie zijn we ervan overtuigd dat een ommekeer noodzakelijk is en er nu volop ingezet moet worden op kernversterkend beleid. We zien reeds diverse lokale initiatieven opduiken en juichen deze zeker toe. De kernen moeten zich opnieuw ontwikkelen tot bruisende en dynamische trekpleisters. Voor ons zit de echte verrassing binnenin!”

Naast de ludieke Paasactie, waarbij ondernemers chocoladepaaseieren met een verassing binnenin zullen uitdelen, doet UNIZO ook voorstellen. Begin dit jaar werd hiervoor het concept van ‘de bedrijvige kernen’ voorgesteld. UNIZO is volop bezig het concept ingang te doen krijgen bij de lokale besturen.

Het beeld van de paasactie kunt u hier terugvinden.

U vindt ons op Zaterdag 26 maart 2016 om 11u op:

Brugge - 't Zand thv UNIZO-kantoor
Kortrijk - Lange Steenstraat (kruispunt Lekkerbeetstraat)
Roeselare  - Ooststraat (kruispunt Noordstraat)
Ieper - Markt thv Les Halles
Oostende - Kapellestraat thv Feestpaleis

Meer over: Kernversterking