UNIZO West-Vlaanderen wordt vertegenwoordigd door sterke kandidates voor de 19e verkiezing “Vrouwelijke ondernemer van het jaar”

In steeds meer ondernemingen staat een vrouw aan het roer. Ook voor stoere sectoren deinzen vrouwen zeker niet terug. Een evolutie - en vooral prestatie - die applaus verdient. Ondernemerschap met 'a woman's touch' is een verrijking voor onze economie. Vrouwen kunnen net zo goed hun eigen zaak runnen als mannen. Of zelfs beter. Dat willen UNIZO en Markant vzw elk jaar in de kijker plaatsen, met de uitreiking van de "WOMED Award", wat staat voor WOMen in Enterprise and Development. De prijs is een bekroning voor inspirerend vrouwelijk ondernemerschap die ook andere vrouwen moet aanzetten om de sprong naar een eigen zaak te wagen. De drie genomineerden voor de WOMED Award-titel zijn intussen bekend, evenals de vijf genomineerden in de categorie 'Belofte', voor jong gestarte ondernemende vrouwen. De uiteindelijke winnaars worden onder meer verkozen via een publieksstemming, die nog tot 7 februari loopt op www.womedaward.be.

Proficiat aan Marjola Maes van Degels Metal uit Ieper voor haar finaleplaats in de WOMED award en aan Delphine Hanssens (www.taxileiedal.be) als provinciale genomineerde in de categorie belofte voor recent gestarte ondernemingen! Stem hier voor Marjola en hier voor Delphine.

Bij de selectie van de genomineerden voor de WOMED Award-titel gaat de jury telkens op zoek naar sterke, inspirerende verhalen. Van vrouwen met een visie, met innovatie- en daadkracht. Kortom straffe ondernemersverhalen, van vrouwen die doorbijten en daardoor ook slagen. Niet alleen in zogenaamd 'vrouwelijke sectoren' - een cliché dat gelukkig steeds vaker door de feiten wordt achterhaald - maar evengoed in sectoren die soms nog hardnekkig als 'mannelijk' worden bestempeld. Marjola Maes, één van de drie finalistes illustreert op magistrale wijze hoe vrouwen ook in ‘stoere’ sectoren succesvol ‘de broek kunnen dragen’.

Marjola Maes gaat voluit als zaakvoerster van recuperatiebedrijf "Degels Metal" en logistieke dochteronderneming "Degels Transal". Het bedrijf levert en verwerkt diverse metalen en aanverwante producten, gerecupereerd uit schroot, productieafval, voertuigen, kabels... Een straf bedrijf, waar duurzaam hergebruik centraal staat. www.degels.be

Thema: Actueel