UNIZO West-Vlaanderen zoekt meest creatieve ondernemer

UNIZO en POM zoeken nieuwe nominaties voor ‘Creatieve Ondernemer 2015’. UNIZO kiest de meest creatieve ondernemer West-Vlaanderen 2015 op 29 oktober in het concertgebouw Brugge.

Op 29 oktober gaan de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM) en UNIZO West-Vlaanderen voor de 11de keer op zoek naar de meest creatieve ondernemer van het jaar. Sinds 2011 wordt de verkiezing 2-jaarlijks georganiseerd en afgewisseld met de ‘KMO laureaat’ - focus daar ligt vooral op groei en financieel resultaat - en komen alle ondernemers aan bod die hoog scoren op vlak van creativiteit en innovatie.

Dit jaar krijgen ook starters opnieuw de kans om zich kandidaat te stellen voor een aparte nevencategorie. De 3 beste jonge ondernemers (maximum 3 jaar bezig in hoofdberoep) krijgen een apart forum waarbij het vooral de bedoeling is om andere kandidaat-ondernemers te inspireren en te motiveren om ook een zelfstandige zaak uit te bouwen. UNIZO en POM werken sinds vele jaren samen in de begeleiding van jonge ondernemers en willen hen nu ook eens op het podium plaatsen.

West-Vlaanderen telt duizenden schitterende KMO-bedrijven en zelfstandige ondernemers en is ongetwijfeld dé KMO-provincie van Vlaanderen. Vaak zijn het de verborgen schatten van het West-Vlaams ondernemerschap. Ze ondernemen vaak in de luwte en zijn niet meteen op zoek naar grote naambekendheid. Met deze verkiezing wil UNIZO vooral het creatieve aspect van ondernemen in de kijker zetten omdat dat een bron van inspiratie is. Ondernemerschap waar we trots op moeten zijn, pur sang.

Creativiteit ziet de jury zeer breed: geen zware innovatieprocessen zijn vereist. Wie zich creatief presteert op vlak van communicatie, in taal, reclame of direct marketing, in productontwikkeling of in het productieproces, in personeelsbeleid, in milieuzorg, in veiligheid, in energiebeleid of op vlak van maatschappelijk verantwoord ondernemen, komt in aanmerking. Geert Ninclaus, de winnaar van 2013, overtuigde de jury vooral op het vlak van productinnovatie en zijn gedreven marktbenadering en maakt dit jaar deel uit van de jury!

De laureaat mag een jaar lang het logo ‘Creatieve ondernemer van West-Vlaanderen’ gebruiken. Daarnaast geniet de winnaar uiteraard van de bijhorende persaandacht. Het publiek leert de supergenomineerden kennen tijdens het slotgala op 29 oktober 2015. Decor voor de uitreiking is het concertgebouw te Brugge. 

Meer informatie over deelnemingsvoorwaarden, de selectie en de verkiezing leest u via de officiële website www.creatieveondernemer.be.