UNIZO ziet URB Sea als hefboom voor Zeebrugge Bad

UNIZO Brugge stelt Stad Brugge voor om nieuwe initiatieven voor Zeebrugge Bad te omarmen.

Iets voorbij het sportstrand komt binnenkort “URB SEA” op het strand van Zeebrugge. Het paviljoen brengt het Beaufort-kunstwerk van ROTOR, de strandbib, de sportuitleenpost en een strandbar onder in een pop-up constructie. UNIZO Brugge is tevreden met de komst van extra toeristen die URB SEA met zich mee moet brengen. “Een opportuniteit voor groter succes voor Zeebrugge”, zo luidt het, “maar het is 5 voor twaalf om de trein niet te missen.“

Kersvers voorzitter UNIZO Brugge Hendrik Vermeulen: “Het geplande URB Egg Café op het strand is dé opportuniteit om de lokale economie in Zeebrugge Bad nieuw leven in te blazen. We juichen elk nieuw initiatief dat zorgt voor extra volk dan ook toe. Naast Banana Moon zou men gerust ook een 2e, 3e, of 4e beachbar mogen vergunnen, mits goede afspraken met bestaande HORECA kunnen die allemaal versterkend voor elkaar werken.”

“Bij deze doe ik dus een oproep aan het stadsbestuur om alle nieuwe initiatieven ten voordele van Zeebrugge Bad met open armen te ontvangen. We vernamen dat stad Brugge onlangs een extra beachbar weigerde. Ons inziens zou dit extra bezoekers kunnen opleveren, die ook voor de gevestigde horeca meer omzet kan betekenen. Maar, nogmaals, hiervoor zijn goede afspraken nodig tussen alle partijen. En wie weet blijven de nieuwe initiatieven ook na het vertrek van URB Sea”, aldus Vermeulen.

UNIZO plant binnenkort een bijeenkomst van Horeca Brugge, HGK Zeebrugge & de twee verschillende Brugse stadsdiensten, nl. Toerisme en Lokale economie. Op dit overleg zullen onder andere de beachbars en het horeca-beleid op Zeebrugge Bad aan bod komen.

Meer over: Nieuw in 2018
Thema: Actueel