Waarom kiezen voor een Bedrijvencentrum?

Heel wat ondernemers besteden enorm veel tijd in het zoeken naar een mooi en geschikt pand. Een bedrijvencentrum neemt de ondernemer echter heel wat niet-noodzakelijk werk uit de handen en biedt besparingen en flexibiliteit op financieel vlak. Bedrijvencentra hebben als doel panden met administratieve en logistieke diensten, evenals begeleiding door de manager, ter beschikking te stellen aan starters en groeiers. Uiteraard verwelkomen wij ook graag filialen en vestigingen van grote organisaties. De boeiende mix van ondernemingen en de mogelijkheden tot netwerken creëren voor de bewoner van het bedrijvencentrum interessante zakelijke opportuniteiten. Netwerkmomenten georganiseerd door het Bedrijvencentrum zijn daarbij de katalysator. Het is een minder tastbaar voordeel, maar voor vele organisaties blijkt dit aspect na verloop van tijd essentieel. In de biotoop van gelijksoortige vindt de ondernemer steevast aan klankbord. 

In het Bedrijvencentrum Regio Kortrijk zijn reeds meerdere kruisbestuivingen ontstaan. Een voorbeeld van dergelijke overeenkomst is de samenwerking tussen Superstage, organisator van auto rally’s, met een aantal bedrijven gevestigd in het Bedrijvencentrum:

  • Belgosat voor het tracen van de rally auto’s,
  • Gras-Savoie voor het uitwerken van tailormade verzekeringspolissen,
  • Europcar voor het verhuren van personenwagens en bestelwagens ter gelegenheid van de Rally van Ieper,
  • Bureau Boone voor het aanleveren van verschillende communicatiemiddelen (drukwerk, …)
  • G-Trade voor het aanbieden van jasjes, polo’s, petten e.d. te koop via de webshop van Superstage.

“Dit voorbeeld toont mooi aan hoe de bewoner van het Bedrijvencentrum kan profiteren van de aanwezige opportuniteiten. Net daarom werkt het Bedrijvencentrum Kortrijk onder de leuze “you never walk alone”. 

www.bckortrijk.be

Meer over: Socio-economische vergunning, Handelsvestiging
Thema: Actueel