We wensen u een goede hygiëne in 2018

Het zal u wellicht wat vreemd in de oren klinken als een collega ondernemer u het bovenstaande zou toewensen op een van de UNIZO nieuwjaarsrecepties.  

We zouden het ook niet meteen doen, maar wel als we willen verwijzen naar het betaalgedrag van uw klanten. Het was een term die we samen met onderzoeksbureau Graydon gebruikten tijdens de jaarwisseling, toen we hierover uitgebreide onderzoeksresultaten bekendmaakten. En daar ging het niet de goede kant mee op vorig jaar! 

Vooral overheden deden het weer een pak slechter. Maar ook het bedrijfsleven scoort slechter dan voorheen, ondanks de heropleving van onze economie. Zeker in West-Vlaanderen deden we het economisch bijzonder goed, maar de betaalhygiene maakte een slechte beurt. UNIZO ijvert er nu voor om hoge betalingstermijnen helemaal af te blokken, met eenvoudige, schriftelijke procedures voor de rechtbank wanneer het toch fout loopt.

We wensen u voor 2018 dus een goede hygiëne toe, minder rompslomp op administratief vlak, snelle vergunningen indien nodig en vooral veel doorzettingsvermogen. Doe overigens ook beroep op UNIZO als u met een vraag zit. Daar zijn we voor. Het is ons engagement om u vooruit te helpen!

Thema: Actueel