Wegenwerken op N8, UNIZO betreurt gebrek aan investeringen!

Vanaf maandag 20 februari wordt de N8 ter hoogte van de Hoogstadestraat in Alveringem volledig afgesloten tot 17 maart. Hierdoor sluit één van de belangrijkste verbindingswegen in de Westhoek gedurende een volledige maand. UNIZO West-Vlaanderen roept opnieuw op om eindelijk tot een definitieve oplossing te komen in dit dossier.

Regioverantwoordelijke Westhoek, Michiel Van Robaeys: "Al jarenlang sleept de problematiek rond de mobiliteit en de volledige ontsluiting van de Westhoek aan, tot grote frustratie van talloze ondernemers. Het afsluiten van de N8 door verzakkingen toont nogmaals aan in welke erbarmelijke staat de gewestweg vertoeft. Men beseft blijkbaar niet dat het ontbreken van een degelijke oplossing heel wat kansen voor onze regio belemmert. Uiteraard dient rekening gehouden te worden met de verkeersveiligheid, maar dit mag de economische ontwikkeling van de Westhoek niet langer in de weg staan."

Ook de omleidingsroute zorgt voor heel wat bezorgdheid bij de lokale ondernemersverenigingen. Zo zullen een aantal dorpskernen plots geconfronteerd worden met een grote toename van autoverkeer en zwaar vervoer. Ook de wegen zijn vaak verouderd en zijn bijgevolg niet geschikt om deze nieuwe verkeersstroom te ontvangen. UNIZO West-Vlaanderen roept daarom op tot extra investeringen qua mobiliteit in de Westhoek, dit kan alleen het imago van de Westhoek ten goede komen.

UNIZO West-Vlaanderen wil dat de politiek de problematiek erkent en zo snel mogelijk concrete stappen zet naar een structurele oplossing. Ondertussen nam onze organisatie reeds het initiatief om de UNIZO-leden in de Westhoek in te lichten over de komende wegenwerken, zodat deze ondernemers zich voldoende kunnen voorbereiden op de onvermijdelijke impact.

Meer over: Steunmaatregelen, Mobiliteit, Vervoer, Wegenwerken
Thema: Actueel