11 okt 2018
Kortrijk / Cursus

OndernemersForum: Timemanagement

Heb je soms ook het gevoel dat je geleefd wordt? Ben jij een deadliner, een chaoot, een twijfelaar, een pleaser of een controlefreak? Iedereen heeft zijn manier om tijd te verliezen, vaak zonder het door te hebben. Tijdens de sessies ontdek je jouw manier van omgaan met tijd en krijg je ook jouw persoonlijk advies om dit anders te doen. Haal 100% uit de tijd die je hebt en geef je productiviteit meteen een boost!

Alle sessies worden begeleid door eenzelfde expert: Alphonse Degryse. Hij heeft een passie voor persoonlijke- en managementvaardigheden én adviseert, traint en coacht mensen in grotere en kleinere organisaties in Tijd-, Prioriteiten- & Self-Management.

Voor wie?

Iedereen die beter wil presteren, constructief wil omgaan met stress en resultaatgerichter tijd wil benutten.

Wat mag u verwachten?

  • Groep van gemiddeld 13 ondernemers.
  • Reeks van 5 avondsessies.
  • Met het thema ‘Timemanagement’ ga je effectief aan de slag. Met concrete opdrachten werk je aan het effectiever en efficiënter gebruik van jouw 86 400 dagelijkse seconden. Hiervoor word je begeleid door vaste coach Alphonse Degryse.
  • Je bouwt jouw netwerk verder uit. Voor, tijdens en na de sessies, leg je nieuwe zakelijke contacten.

Sessies

Sessie 1: Word baas van zichtbare en verborgen tijdverslinders

Zichtbare, maar vooral ook verborgen tijdverslinders zorgen ervoor dat een flink % van jouw 86 400 seconden dagelijks nutteloos wegtikken. Om dit te beperken brengen we tijdverslinders in kaart, én krijg je de eerste concrete tips om de meest agressieve verslinders aan te pakken.

Maar Self-Management zit ook in jouw persoonlijk DNA. Ben je een geboren organisator of een professionele uitsteller? Tips die werken bij de ene zijn niet effectief bij de andere, en dus moeten we op zoek naar tips die bij jou persoonlijk werken.

11/10/2018 - 19:30 - 22:00
Sessie 2: Moét ik dit nù doen? Leer onderbouwd prioriteiten stellen

Alles is dringend, en alles is belangrijk… Neen, dat is niet zo.

In deze sessie leer je snel en intuïtief verantwoorde prioriteiten stellen die logisch samen gaan met de keuzes waarop je bedrijfsvoering gebaseerd is. Je verwart niet langer belangrijk met dringend, en één vraag over de status van dossiers stelt wat eerst helemaal scherp. Intussen vul je verder jouw gereedschapskist met concrete tips tegen agressieve tijdverslinders aan.

25/10/2018 - 19:30 - 22:00
Sessie 3: Breng planning en doorlooptijden in beeld

Wat je doet is slechts een schakel in een gans proces. Planning-Management betekent (de doorlooptijd van) dit proces beheren, tijdig vertragingen en hun eventuele impact voorzien, en deadlines bewaken. Dat lukt vaak beter wanneer je het proces in kleinere beheersbare stukjes opdeelt, en hun onderlinge samenhang in beeld brengt, bv. op een planning. Voor sommigen is dit in het DNA ingebakken, voor anderen veroorzaakt dit koudwatervrees. Niet meer na vanavond, en nadat we samen een pijldiagram en een overeenkomstige wandkalender (Gantt) van een simulatieproject hebben gemaakt.

08/11/2018 - 19:30 - 22:00
Sessie 4: Maak je persoonlijke plankalender tegen periodieke tijdverslinders

Sommige taken komen met een vaste regelmaat terug. Ondanks hun voorspelbaarheid doorkruisen ze vaak nog last-minute de dagelijkse agenda, en worden ze zo een chronische set tijdverslinders. Met een periodieke planning kan je deze taken nochtans perfect periodisch inplannen.

Je vertrekt vanavond met jouw persoonlijke planning naar huis, en voegt de tips toe aan jouw intussen flink gevulde anti-tijdvreters-gereedschapskist.

22/11/2018 - 19:30 - 22:00
Sessie 5: Tijd voor actie(plan)

Tijd voor een persoonlijk en een globaal actieplan.

In de afgelopen sessies zal je jouw gereedschapskist stevig gevuld hebben met technieken en tips & tricks. Vraag is hoe en met welk succes je deze in de afgelopen weken hebt ingezet, wat je hebt geleerd voor jezelf en jouw organisatie, en wat er nog te leren valt van jouw collega’s. In deze sessie verzilver je de opgedane inzichten en eerste ervaringen, en handhaaf je deze verder in jouw leven.

29/11/2018 - 19:30 - 22:00

Ja, ik schrijf me in! Hierbij mijn contactgegevens.

Contactgegevens

bv. 0123.456.789

Facturatiegegevens

Volgorde
bv. 011404354
EUR
Volgorde
De gegevens die u invult heeft UNIZO nodig om de overeenkomst te kunnen uitvoeren. Vanuit het gerechtvaardigd belang om te ondernemen worden deze gegevens ook doorgegeven aan onze commerciële partners en gebruikt voor automatische verwerkingen (o.a.) profilering om u gerichte informatie en aanbiedingen te kunnen toesturen. Alle details over deze verwerking en uw rechten vindt u in ons privacybeleid.
Algemene voorwaarden | Privacybeleid
1 x Niet-leden UNIZO: € 460,00 Excl. btw
Totaal: 556,60 EUR incl. btw