"Wij leven van close contact..."

Tom Costers heeft er met zijn Double MP niet één, maar twee bewogen jaren op zitten. De dienstenleverancier voor evenementen (van licht en geluid, over locaties, decoratie tot drukwerk) kreeg in 2019 te maken met een allesverwoestende brand. De heropbouw was volop aan de gang wanneer corona voor de deur stond. "But we're still standing", houdt zaakvoerder Tom zich sterk. 

Op 21/09/2019 belandden we van de hemel in de hel. Een overslaande brand bij schrijnwerkerij Van Rossem zorgde voor de complete ontluistering. Op enkele uren tijd was alles waar we vijftien jaar aan gewerkt hadden, vernietigd. Letterlijk in de as gelegd. Niets bleef over van onze firma. Alles was weg: de gebouwen, de materialen, de voertuigen, de boekhouding, …

"Op enkele uren tijd was alles waar we vijftien jaar aan gewerkt hadden, vernietigd."

 

Maar onder het motto van Sir Elton John bleven we rechtstaan en vochten we maanden aan een stuk voor een herstart van ons bedrijf. We trokken in ons nieuwe magazijn, kochten alle materialen van Sfeermakers in Houthalen over en begonnen aan de heropstart. Dag en nacht zwoegden we op Double MP 2.0. En we slaagden hier wonderwel in.

Eind november konden we de eerste projecten beginnen uitvoeren en december en januari daverden we opnieuw door het event landschap, met dank aan de trouw van onze vele vaste klanten en de gewaardeerde introductie van nieuwe klanten. We leken opnieuw vertrokken.

En toen sloeg het noodlot een tweede keer toe. De overvolle agenda van het feestelijke 2020 werd pijnlijk snel volledig leeggehaald. Alle feesten werden verplaatst of geanulleerd. Een eerste keer. En nadien een tweede keer... We staan nu al acht maanden zo goed als werkloos aan de zijlijn. Zonder echte en gerichte steun van de overheid. Zonder perspectief. Maar, "we're still standing'. Door ons eindeloze geloof in deze zaak. We zijn al acht maanden aan het bouwen aan Double MP 3.0. Als we de finish halen, zal het versterkt zijn. Beter gewapend. Velen hebben ons laten vallen. Maar mede door de onvoorwaardelijke steun van enkele die hards staan we er nog. Beter, scherper en frisser dan voordien.

"De overvolle agenda van het feestelijke 2020 werd pijnlijk snel volledig leeggehaald." 

 

Zeeën van tijd hebben we geïnvesteerd in een nog beter bedrijf. In nieuwe materialen. In prachtige folders. In overzichtelijke websites. In talloze bedrijfsfilmpjes. In de opsmuk van het reeds prachtige materiaal van Sfeermakers. In nieuwe meubelstijlen.We're still standing, maar het wordt hoog tijd dat er opnieuw een zonnetje begint te schijnen en dat de donkere wolken boven ons en ons bedrijf wegdrijven..

 

Vaak wordt gepraat over omzetverlies. Binnen onze sector is deze bijna 100%. Evenementen zijn het eerste wat sneuvelt. Onze klanten zijn restaurants, cafés, feestzalen, winkelcentra. Event agencies, marketing managers. Wij leven van close contact. Van sfeer en gezelligheid. Van gemoedelijkheid en warmte.

Van maart tot en met juli zijn we zo goed als doodgezwegen door de overheid. Voor de hinderpremie kwamen we niet in aanmerking want we waren ‘niet gesloten’. Begrijpe wie begrijpen kan. We konden gedurende deze zware vijf maanden rekenen op de compensatiepremie van 5000 euro (eens 3000 en eens 2000 euro). Dat gaat dus om 1000 euro per maand voor een bedrijf dat ongeveer 250 000 euro omzet verloren heeft gedurende deze vijf maanden.

"Van maart tot en met juli zijn we zo goed als doodgezwegen door de overheid."

 

En nog steeds blijft onze sector het zwarte schaap. Daar waar we broodnodig zijn in deze samenleving en daar waar wij de steun het meest nodig hebben aangezien de heropstart van het evenementiële het allerlaatste is in het volledige proces…

UNIZO wil elke ondernemer een stem geven!

Wij zorgen ervoor dat die gehoord wordt bij de regering en bij alle beleidsmakers.
Wil je weten waar UNIZO op dit moment voor strijdt? 

Lees het in de blog van onze gedelegeerd bestuurder, Danny Van Assche

Wij willen je stem als ondernemer luider laten klinken en sterker laten doorwegen in het beleid.
Daarom is jouw steun als lid extra belangrijk.
Zo kunnen we onze slagkracht vergroten en harder met onze vuisten op ministeriële tafels slaan.

Ik steun UNIZO om op te komen voor mijn belangen!