Winkelhier. Koop Bewust. Bij ondernemers van hier.

winkelhiermaand_2020_ook online_1080_1080

December = Winkelhiermaand

Om onze lokale handelaars te steunen, roepen we de hele maand december uit tot Winkelhiermaand! Doe jij je (online) aankopen voor Sint, Kerst en eindejaar dit jaar ook bewust lokaal bij ondernemers van hier?

Ben jij een trotse winkelhier? Maak je kenbaar! Bevestig onze raamsticker op een goed zichtbare plek op je etalage en download het promomateriaal voor je website en sociale media. Bekijk ook zeker eens ons Winkelhier Webinar 'Promoot jezelf als winkelhier op sociale media' en krijg praktische tips om als lokale ondernemer authentiek aanwezig te zijn op sociale media.

De impact van winkelhieren? Ontdek in dit filmpje de voordelen van lokaal kopen! 

Waarom moet je nu lokaal kopen bij ondernemers van hier? Welke impact heeft lokaal winkelen op onze economie? Of wat zijn de gevolgen voor onze gemeenschap, onze winkelbeving en ons milieu als we niet kopen bij lokale handelaars en massaal aankopen blijven doen in het buitenland? 

 

Lees het volledige Winkelhier-manifest

Winkelhieren loont

Het geld dat je lokaal uitgeeft, geeft de gemeenschap terug: in een job voor je buurvrouw, in truitjes voor de voetbalploeg, in minder files op de baan.

Ontdek de cijfers

Winkelhier-tips

Bewust lokaal kopen bij ondernemers van hier, hoe doe je dat? Of hoe weet je dat het om lokale handelaars gaat? We geven je graag enkele handige tips.

Lees onze tips

Zij zijn Winkelhier

Winkelhiers zijn overal, en komen uit alle sectoren, offline en online. Benieuwd om enkele beter te leren kennen?

Winkelhiers in de kijker

Door lokaal te kopen, steun je niet alleen jouw lokale ondernemer maar ook onze eigen economie. Zo zorgen we voor elkaar. Winkelhieren doe je niet alleen bij winkels en webshops, maar ook bij lokale bouwondernemers, webdevelopers, freelancers, communicatie- en eventbureaus, vrije beroepers, tuinaannemers, garages, ... Winkelhieren kun je doen bij ondernemers uit alle sectoren. Zoek op trefwoord en/of in je (naburige) gemeente naar jouw lokale ondernemers.

Zoek ondernemers van hier

Ben jij een trotse Winkelhier?

Campagnemateriaal

Doe jij ook mee? Maak je kenbaar en download hier het campagnemateriaal op maat van jouw zaak of vraag onze etalagesticker aan.

Downloaden maar

Winkelhier Webinars

Tips nodig om de online vindbaarheid van jouw zaak te vergroten? Of om jouw aanbod succesvol en authentiek te promoten via sociale media?

Bekijk de webinars

Beleidsaanbevelingen

UNIZO roept beleidsmakers op een ‘Winkelhier-reflex’ te ontwikkelen en presenteert haar voorstellen voor een gezond winkelklimaat.

Lees ze hier

Zij winkelhieren ook!

Dieter Coppens

Frances Lefebure

Seppe Smits

Wim Opbrouck

Siska Schoeters

 

 

Onze Winkelhier-acties!

UNIZO organiseert regelmatig acties om de Winkelhier-boodschap te versterken en lokaal kopen te stimuleren, fysiek of online.

Ontdek ze hier