Internationaal

Internationale ambities? Zoekt u een stevig opleidingstraject, nuttige contacten, het juiste netwerk, een begeleidingstraject op maat of persoonlijk advies? Dan is UNIZO Internationaal uw partner! Ontdek hieronder hoe wij u graag verder helpen.

Indekken van uw wisselkoersrisico - Brexit

Uit een enquête die UNIZO recent afnam naar aanleiding van de Brexit, bleek dat een heel aantal bedrijven omzetverlies leidt door de verzwakte pond. Bovendien dekt slechts een fractie van deze bedrijven zich in tegen deze wisselkoersschommelingen. Dat is jammer, want de kans bestaat daardoor dat u onnodig opportuniteiten misloopt of verliezen lijdt. Dit korte webinar geeft heldere antwoorden op vragen als:

  • Hoe dek ik mij in tegen wisselkoersrisico’s en wat kost het mij?
  • Wat is een spotkoers en wat zijn swappunten?
  • Hoe werkt een termijncontract (forward)?
  • Wat zijn put en call opties en hoe zet ik deze in om flexibiliteit te behouden?

Activiteiten voor internationaal ondernemen

09 mei 2017

A taste of business India

Kortrijk / Netwerkactiviteit / UNIZO Internationaal
India ... your taste of business? Ontdek het tijdens een interactieve lunch met de Vlaamse Economische Vertegenwoordigers uit India.
16 mei 2017

Contactdag Oostenrijk, Slovenië/Bosnië-Herzegovina, Zwitserland

Leuven / Netwerkactiviteit / UNIZO Internationaal
Tijdens de contactdag kan u een afspraak maken met de Vlaamse Economische Vertegenwoordigers uit Centraal-Europa. Via een individuele afspraak van +/- 45 min. kan u hen ontmoeten en hen uw plannen uit de doeken doen.
17 mei 2017

Contactdag Oostenrijk, Slovenië/Bosnië-Herzegovina, Zwitserland

Hasselt / Netwerkactiviteit / UNIZO Internationaal
Tijdens de contactdag kan u een afspraak maken met de Vlaamse Economische Vertegenwoordigers uit Centraal-Europa. Via een individuele afspraak van +/- 45 min. kan u hen ontmoeten en hen uw plannen uit de doeken doen.
23 mei 2017

Importeren volgens de regels van de kunst

Waregem / Netwerkactiviteit / UNIZO Internationaal
U heeft een opportuniteit ontdekt om goederen of grondstoffen aan te kopen buiten de grenzen van de EU. Importeren… hoe begint u eraan? Of… u heeft wel importervaring, maar een duidelijke visie en structuur ontbreekt? ...
29 mei 2017

Electric Driving Nights - Ontdek wat groen rijden nu echt is

Torhout / Netwerkactiviteit
Vraagt u zich ook af of dit het moment is om uw (bedrijfs)wagen(s) te vergroenen? Maar hoe begint u daar aan? UNIZO laat u proeven van wat 'groen' rijden nu echt is... met testritten en workshops!...

Publicaties voor internationaal ondernemen

Tools voor Internationaal

Webinars

Hieronder vindt u een selectie van onze webinars:

 

Lid worden

Wilt u nog vlotter zaken kunnen doen over de grenzen heen? Blijf dan goed geïnformeerd, verruim uw netwerk en laat u inspireren door de ervaringen van uw collega-ondernemers.

Met een aansluiting bij UNIZO, krijgt u tal van voordelen en dienstverlening. En nog meer in het bijzonder ook alle dienstverlening van UNIZO Internationaal:

  • Fikse kortingen op seminaries en andere acties van UNIZO Internationaal
  • Kortingen op uw deelname aan de opleidingen Masterclass Exportmanagement, Exportformaliteiten, Importeren volgens de regels van de kunst e.a.
  • 40% korting op uw aankoop van het e-book ‘Snel op weg naar het juiste Exportdocument’
  • UNIZO lobbyt voor een eerlijker ondernemersklimaat voor u als Vlaamse KMO. Weg met de oneerlijke handicaps t.o.v. uw concullega’s in het buitenland.
  • 24/7 kunt u terecht met al uw vragen rond internationaal ondernemen: import, export, investeren, juiste partners vinden …
  • U houdt de vinger aan de pols via de gratis nieuwsbrief

Lid worden