Golfregio biedt honderden Belgische kmo’s kansen

foto_VAE

 Op de economische missie in Qatar en Dubai werden de voorbije dagen zo’n 25 contracten gesloten. Ook de toekomst heeft heel wat opportuniteiten voor Belgische ondernemers in petto. Zeker nu kredietverzekeraar Delcredere beslist heeft de steun aan kmo’s op te trekken van 100 naar 200 miljoen euro. Dat laat staatssecretaris Pieter De Crem weten vanop de missie.

Lees meer

 

EXPORTmeter

31/03/2015- Wilt u weten of uw bedrijf klaar is voor een internationaal avontuur? Of bent u benieuwd hoe u meer en beter kunt exporteren?

Lees meer

6 op 10 exporterende ondernemers problemen met douaneaangifte.

09/03/2015- 6 op 10 exporterende ondernemers heeft soms problemen met de douane wanneer een zending willen aangeven. Dat blijkt uit een rondvraag van UNIZO Internationaal i.s.m. DHL Express bij 422 exporterende bedrijven.

Lees meer

Neem deel aan de 'Leeuw van de export'

10/03/2015- Voor de 14de keer bekroont Flanders Investment and Trade succesvolle Vlaamse exportprestaties met de uitreiking van de Leeuw van de Export.

Lees meer

Accijnzen – in- of uitvoeren in het buitenland?

11/12/2014- Accijnzen … één een van de zovele taksen met bijbehorende administratieve procedures. Een extra belasting … maar waarop juist? Wat zijn accijnzen, hoe is de wetgeving errond geregeld, hoeveel bedraagt deze taks, hoe en wanneer moet u die betalen, welke administratieve verplichtingen moet u vervullen en hoe kunt u vermijden dat u twee keer de kostprijs van accijnzen in uw prijzen moet verrekenen? Een pak vragen waarop u als ondernemer ongetwijfeld botst.

Lees meer

Het begeleidingstraject 'zaken doen met Japan'

25/11/2014- Heeft u reeds exportervaring binnen de EU en lijkt Japan u een interessante markt voor uw producten of diensten? Dan onderzoeken UNIZO Internationaal en FIT graag samen met u het potentieel van deze markt. U wordt persoonlijk begeleid doorheen dit traject dat bestaat uit een vrijblijvende kennismaking op 11 december, een voorbereidende workshop, individuele begeleiding en afsprakenprogramma op maat, een prospectiereis met collega-ondernemers en een nazorgsessie enkele maanden na de zending.

Lees meer

Overzicht van de contactdagen 2015

27/10/2014- Flanders Investment & Trade beschikt over een buitenlands netwerk van Belgische adviseurs. Zij wonen en werken in - voor de Vlaamse KMO's - strategisch belangrijke gebieden. Enkele keren per jaar brengen zij hun kennis en expertise tot aan uw achterdeur. Tijdens de contactdagen, die plaatsvinden in uw regionaal UNIZO-kantoor, kunt u face to face uw plannen bespreken of polsen naar opportuniteiten binnen hun werkgebied.

Lees meer

BelgacomElectrabelKBCADMBZenito