Ook VBO verbaasd dat prinselijke missies afgebouwd worden

Reduceren aantal prinselijke missies gevolgen voor KMO’s

29 juli 2014

“Prinselijke missies openen voor KMO’s deuren die anders gesloten zouden blijven. Minder missies organiseren heeft implicaties op de omzet van onze Belgische KMO’s en hun exportopportuniteiten. Dit wil niet zeggen dat pistes om deze missies efficiënter te organiseren niet kunnen en moeten onderzocht worden.”, zegt Gijs Kooken, attaché UNIZO Internationaal. De ondernemersorganisatie reageert hiermee op het voornemen in het nieuwe Vlaams regeerakkoord om het aantal prinselijke missies te verminderen uit besparingsoverwegingen. Tot hiertoe waren er 4 prinselijke missies per jaar. Uit een studie van Valérie Desmet van de faculteit Politieke en Sociale Wetenschappen (UGent), die UNIZO kon inkijken, blijkt dat prinselijke missies voor twee derde van de KMO’s resultaten oplevert. Drie kwart meent dat dit net dankzij de prinselijke missie is en bijna 2 op 5 gelooft dat die resultaten zonder een prinselijke missie onmogelijk waren geweest. De ondernemersorganisatie wijst er bovendien op dat het merendeel van de deelnemers aan prinselijke missies KMO’s zijn. “Prinselijke missies zijn nuttig voor onze kleinere innovatieve bedrijven om hun positie op bestaande en meer uitdagende buitenlandse markten te versterken”, besluit UNIZO.

Lees verder ...

 

Multisectorale groepszakenreis naar de Democratische Republiek Congo

21/08/2014- Flanders Investment & Trade organiseert samen met Brussel Invest & Export en het Waalse Agentschap voor Export (AWEX) van 11 tot 25 oktober 2014 een multisectorale groepszakenreis naar de Democratische Republiek Congo (Katanga, Kasaï, Kinshasa & Bas-Congo).

Lees meer

Reduceren aantal prinselijke missies gevolgen voor KMO’s

21/08/2014- “Prinselijke missies openen voor KMO’s deuren die anders gesloten zouden blijven. Minder missies organiseren heeft implicaties op de omzet van onze Belgische KMO’s en hun exportopportuniteiten. Dit wil niet zeggen dat pistes om deze missies efficiënter te organiseren niet kunnen en moeten onderzocht worden.”, zegt Gijs Kooken, attaché UNIZO Internationaal.

Lees meer

Fotogalerij: Hoe opent u deuren in Amerika?

12/06/2014- Op donderdagavond 12 juni 2014 organiseerden we het interactief en inspirerend panelgesprek 'Hoe opent u deuren in Amerika'?

Lees meer

UNIZO Internationaal voor u in de bres…

03/06/2014- Het belang van export.
Dat economische grenzen vervagen en de mondialisering zijn stempel drukt op onze economie is geen nieuws meer. Maar waarom is export zo belangrijk voor ons land?

Lees meer

Ann Vancoillie nieuwe voorzitter UNIZO Internationaal

25/06/2014- Een nieuwe fase breekt aan bij UNIZO Internationaal nu Karl Verlinden na 7 jaren de voorzittersstoel van UNIZO Internationaal inruilt voor die van UNIZO. Vorig jaar won Ann Vancoillie de WOMED Award 2012 van UNIZO en markant vzw, de prijs voor de vrouwelijke onderneemster van het jaar. Als nieuwe voorzitter van UNIZO Internationaal wil Ann Vancoillie vooral de nadruk leggen op de verdere uitbouw van het sterke partnerschap met FIT.

Lees meer

Vlaamse overheid kent aanwervingspremies toe voor groei- en exportmanagers in KMO’s

10/04/2014- Vanaf 1 april 2014 kan een KMO een aanwervingspremie bekomen ter compensatie van de loonkost van een nieuw aan te werven groei- en exportmanager.

Lees meer

Benelux roept ondernemers op om mee te stappen in een pilootproject over papierarm douanevervoer.

03/04/2014- Wanneer goederen de douane moeten passeren gaat dit gepaard met veel papierwerk. Dit betekent voor bedrijven vaak tijd- en/of geldverlies.

Lees meer

DHL Express en UNIZO Internationaal stimuleren samen internationaal ondernemen

28/01/2014- Internationaal ondernemen biedt onvermoede kansen voor Vlaamse kmo’s. Niet alleen in Europa, maar ook op andere continenten waar de koopkracht van de plaatselijke bevolking in de lift zit. Om ondernemers die de stap overwegen, de nodige ondersteuning te kunnen bieden, ging UNIZO Internationaal een partnerschap aan met DHL Express.

Lees meer

BelgacomElectrabelKBCADMBZenito