BannerUK

Het Verenigd Koninkrijk is de op één na grootste economie in de EU, telt ruim 64 miljoen inwoners en is de 4de belangrijkste exportmarkt voor Vlaanderen en dus een enorme afzetmarkt op slechts 2 uur met de trein vanuit Brussel!
Ontdek de opportuniteiten voor uw bedrijf, begrijp deze markt én leer uit de praktijkervaringen van uw collega-ondernemers op de Britse markt!
Schrijf u dan in voor deze infosessie mét inspirerend panelgesprek op 26 mei!

 Lees meer

 

Flanders Investment & Trade zet Vlaamse innovatie, creativiteit en ondernemerschap op de wereldkaart tijdens Expo Milaan

28/04/2015- Op 1 mei opent de 34e wereldtentoonstelling haar deuren in Milaan, de economische hoofdstad van Italië. Het betreft een universele Wereldexpo, die eens om de vijf jaar plaatsvindt.

Lees meer

Op reis met de prinses: voordelen van prinselijke missies

17/04/2015- Het was voor Ann Vancoillie, onderneemster en voorzitster van Unizo Internationaal, de eerste keer dat ze mee op prinselijke missie ging. Terug in België vertelt ze enthousiast over de voorbereiding van zo'n missie, over de return en de grote voordelen van georganiseerd naar buiten te treden. “Deuren gaan open als de prinses voorgaat”, weet ze sinds haar terugkeer uit Qatar.

Lees meer

EXPORTmeter

31/03/2015- Wilt u weten of uw bedrijf klaar is voor een internationaal avontuur? Of bent u benieuwd hoe u meer en beter kunt exporteren?

Lees meer

Neem deel aan de 'Leeuw van de export'

10/03/2015- Voor de 14de keer bekroont Flanders Investment and Trade succesvolle Vlaamse exportprestaties met de uitreiking van de Leeuw van de Export.

Lees meer

6 op 10 exporterende ondernemers problemen met douaneaangifte.

09/03/2015- 6 op 10 exporterende ondernemers heeft soms problemen met de douane wanneer een zending willen aangeven. Dat blijkt uit een rondvraag van UNIZO Internationaal i.s.m. DHL Express bij 422 exporterende bedrijven.

Lees meer

Overzicht van de contactdagen 2015

27/10/2014- Flanders Investment & Trade beschikt over een buitenlands netwerk van Belgische adviseurs. Zij wonen en werken in - voor de Vlaamse KMO's - strategisch belangrijke gebieden. Enkele keren per jaar brengen zij hun kennis en expertise tot aan uw achterdeur. Tijdens de contactdagen, die plaatsvinden in uw regionaal UNIZO-kantoor, kunt u face to face uw plannen bespreken of polsen naar opportuniteiten binnen hun werkgebied.

Lees meer

Accijnzen – in- of uitvoeren in het buitenland?

11/12/2014- Accijnzen … één een van de zovele taksen met bijbehorende administratieve procedures. Een extra belasting … maar waarop juist? Wat zijn accijnzen, hoe is de wetgeving errond geregeld, hoeveel bedraagt deze taks, hoe en wanneer moet u die betalen, welke administratieve verplichtingen moet u vervullen en hoe kunt u vermijden dat u twee keer de kostprijs van accijnzen in uw prijzen moet verrekenen? Een pak vragen waarop u als ondernemer ongetwijfeld botst.

Lees meer

BelgacomElectrabelKBCADMBZenito