Uw internationaal contract in 12 heldere stappen!

20141014_Bol_Documenten
Hoe verliest u zo weinig mogelijk tijd met de juridische kant van uw internationale koop of verkoop? Aan de hand van een eenvoudige checklist van 12 criteria overlopen we wat er in uw contract moet staan op een begrijpelijke manier. U bent immers ondernemer en geen jurist, of zo zou het moeten zijn! Een gefundeerdere juridische basis zal u wel van pas komen in al uw contacten met klanten en advocaten.

Volg deze praktische workshop op donderdagavond 13 november 2014 te Waregem!

 

Lees meer ...

 

Analyse van het hoofdstuk ‘buitenlands beleid’ in het Vlaamse regeerakkoord

16/10/2014- De stuurgroep van UNIZO Internationaal, bestaande uit beginnende en ervaren exporteurs maakte voor u een analyse van het hoofdstuk ‘buitenlands beleid’ in het Vlaamse regeerakkoord.

Lees meer

Invoerverbod door Rusland

06/10/2014- Op 7 augustus 2014 besloot de regering van de Russische Federatie om de invoer van agrarische producten, grondstoffen en levensmiddelen met oorsprong in de Verenigde Staten, Europese Unie, Canada, Australië en het Koninkrijk Noorwegen te verbieden voor een periode van 1 jaar.

Lees meer

Groeiondernemers geloven vooral in zichzelf en in het buitenland

17/09/2014- ‘Groot Nieuws’ is het niet, maar voor een publiek als u zetten we het graag nog een keertje in de verf: Uw groeikansen liggen niet in België maar in de internationalisering van uw bedrijf. De Tijd besteedde er onlangs een artikel aan met de titel “Groeiondernemers geloven vooral in zichzelf en in het buitenland”. Voor wie al stevig internationaliseert, betekent het artikel een bevestiging van zijn strategie. Bent u nog niet zover, dan heeft u er alle baat bij inspiratie te putten uit de ervaringen van uw collega ondernemers.

Lees meer

Overzicht van de contactdagen najaar 2014

08/09/2014- Flanders Investment & Trade beschikt over een buitenlands netwerk van Belgische adviseurs. Zij wonen en werken in - voor de Vlaamse KMO's - strategisch belangrijke gebieden. Enkele keren per jaar brengen zij hun kennis en expertise tot aan uw achterdeur. Tijdens de contactdagen, die plaatsvinden in uw regionaal UNIZO-kantoor, kunt u face to face uw plannen bespreken of polsen naar opportuniteiten binnen hun werkgebied.

Lees meer

Reduceren aantal prinselijke missies gevolgen voor KMO’s

21/08/2014- “Prinselijke missies openen voor KMO’s deuren die anders gesloten zouden blijven. Minder missies organiseren heeft implicaties op de omzet van onze Belgische KMO’s en hun exportopportuniteiten. Dit wil niet zeggen dat pistes om deze missies efficiënter te organiseren niet kunnen en moeten onderzocht worden.”, zegt Gijs Kooken, attaché UNIZO Internationaal.

Lees meer

Multisectorale groepszakenreis naar de Democratische Republiek Congo

21/08/2014- Flanders Investment & Trade organiseert samen met Brussel Invest & Export en het Waalse Agentschap voor Export (AWEX) van 11 tot 25 oktober 2014 een multisectorale groepszakenreis naar de Democratische Republiek Congo (Katanga, Kasaï, Kinshasa & Bas-Congo).

Lees meer

Vlaamse overheid kent aanwervingspremies toe voor groei- en exportmanagers in KMO’s

10/04/2014- Vanaf 1 april 2014 kan een KMO een aanwervingspremie bekomen ter compensatie van de loonkost van een nieuw aan te werven groei- en exportmanager.

Lees meer

Ann Vancoillie nieuwe voorzitter UNIZO Internationaal

25/06/2014- Een nieuwe fase breekt aan bij UNIZO Internationaal nu Karl Verlinden na 7 jaren de voorzittersstoel van UNIZO Internationaal inruilt voor die van UNIZO. Vorig jaar won Ann Vancoillie de WOMED Award 2012 van UNIZO en markant vzw, de prijs voor de vrouwelijke onderneemster van het jaar. Als nieuwe voorzitter van UNIZO Internationaal wil Ann Vancoillie vooral de nadruk leggen op de verdere uitbouw van het sterke partnerschap met FIT.

Lees meer

UNIZO Internationaal voor u in de bres…

03/06/2014- Het belang van export.
Dat economische grenzen vervagen en de mondialisering zijn stempel drukt op onze economie is geen nieuws meer. Maar waarom is export zo belangrijk voor ons land?

Lees meer

DHL Express en UNIZO Internationaal stimuleren samen internationaal ondernemen

28/01/2014- Internationaal ondernemen biedt onvermoede kansen voor Vlaamse kmo’s. Niet alleen in Europa, maar ook op andere continenten waar de koopkracht van de plaatselijke bevolking in de lift zit. Om ondernemers die de stap overwegen, de nodige ondersteuning te kunnen bieden, ging UNIZO Internationaal een partnerschap aan met DHL Express.

Lees meer

BelgacomElectrabelKBCADMBZenito