Accijnzen - in- of uitvoeren in het buitenland!

 accijnzen_gids_iPad-Mockup

Accijnzen … één een van de zovele taksen met bijbehorende administratieve procedures. Een extra belasting … maar waarop juist? Wat zijn accijnzen, hoe is de wetgeving errond geregeld, hoeveel bedraagt deze taks, hoe en wanneer moet u die betalen, welke administratieve verplichtingen moet u vervullen en hoe kunt u vermijden dat u twee keer de kostprijs van accijnzen in uw prijzen moet verrekenen? Een pak vragen waarop u als ondernemer ongetwijfeld botst.

Lees meer ...

 

Panel Discussion Event of Sino Belgian Business Survey – 24th February 2015 – Brussels

30/01/2015- Surpassed US economy in terms of GDP but still showing signs of a slowing growth… China’s economy is in a transition state with a strong focus on reforms and it’s difficult to see how companies in China really performed in 2014.

Lees meer

Overzicht van de contactdagen 2015

27/10/2014- Flanders Investment & Trade beschikt over een buitenlands netwerk van Belgische adviseurs. Zij wonen en werken in - voor de Vlaamse KMO's - strategisch belangrijke gebieden. Enkele keren per jaar brengen zij hun kennis en expertise tot aan uw achterdeur. Tijdens de contactdagen, die plaatsvinden in uw regionaal UNIZO-kantoor, kunt u face to face uw plannen bespreken of polsen naar opportuniteiten binnen hun werkgebied.

Lees meer

Bijeenkomst over 'De Duitse minimumloonwet - aanmelding verplicht' op 5 februari 2015 te Kleve (Duitsland)

22/01/2015- Duitsland heeft per 1 januari 2015 een algemeen minimumloon ingevoerd.
Organisatie: Lutze Rechtsanwälte

Lees meer

Seminarie 'Zakendoen met de grootdistributie in Frankrijk: contacten & contracten met de aankoopdiensten'

09/01/2015- De grootdistributie in Frankrijk is een belangrijk kanaal om uw producten in Frankrijk te verkopen. Ook voor u? Ons seminarie geeft u het antwoord.

Lees meer

Fotogalerij: Sla de vleugels uit en verover Japan

11/12/2014- Op donderdag 11 december 2014 organiseerden UNIZO Internationaal en Flanders Investment & Trade ism BJA, het panelgesprek 'Sla de vleugels uit en verover Japan'.

Lees meer

Gunstige EU-importregels vervallen voor enkele landen

01/12/2014- De samenstelling van een lijst ontwikkelingslanden die profiteren van gunstige voorwaarden bij afzet van hun producten aan de Europese Unie, gaat veranderen. Dat betekent dat importeurs in de EU vanaf 1 januari 2015 in sommige gevallen hogere tarieven moeten betalen.

Lees meer

6 bevindingen voor succes in de VS

01/12/2014- Na de succesvolle begeleidingstrajecten “HongKong/Singapore” en “China” trokken Flanders Investment & Trade en UNIZO Internationaal samen met 25 ambitieuze KMO’s van 16 tot 22 november naar de Verenigde Staten (New York/Chicago).

Lees meer

Het begeleidingstraject 'zaken doen met Japan'

25/11/2014- Heeft u reeds exportervaring binnen de EU en lijkt Japan u een interessante markt voor uw producten of diensten? Dan onderzoeken UNIZO Internationaal en FIT graag samen met u het potentieel van deze markt. U wordt persoonlijk begeleid doorheen dit traject dat bestaat uit een vrijblijvende kennismaking op 11 december, een voorbereidende workshop, individuele begeleiding en afsprakenprogramma op maat, een prospectiereis met collega-ondernemers en een nazorgsessie enkele maanden na de zending.

Lees meer

DHL Express en UNIZO Internationaal stimuleren samen internationaal ondernemen

28/01/2014- Internationaal ondernemen biedt onvermoede kansen voor Vlaamse kmo’s. Niet alleen in Europa, maar ook op andere continenten waar de koopkracht van de plaatselijke bevolking in de lift zit. Om ondernemers die de stap overwegen, de nodige ondersteuning te kunnen bieden, ging UNIZO Internationaal een partnerschap aan met DHL Express.

Lees meer

Mis hét investeerders-event van het jaar niet!

13/11/2014- Op 13 december kan u in de KBC Toren in Antwerpen kennismaken én netwerken met een 40-tal veelbelovende Belgische ondernemers. Daarnaast komt u alles te weten over ondernemerschap en de mogelijkheden van Crowdfunding tijdens de sessies met diverse experts uit de politieke, academische, industriële en zakenwereld.

Lees meer

Accijnzen – in- of uitvoeren in het buitenland?

11/12/2014- Accijnzen … één een van de zovele taksen met bijbehorende administratieve procedures. Een extra belasting … maar waarop juist? Wat zijn accijnzen, hoe is de wetgeving errond geregeld, hoeveel bedraagt deze taks, hoe en wanneer moet u die betalen, welke administratieve verplichtingen moet u vervullen en hoe kunt u vermijden dat u twee keer de kostprijs van accijnzen in uw prijzen moet verrekenen? Een pak vragen waarop u als ondernemer ongetwijfeld botst.

Lees meer

Vlaamse overheid kent aanwervingspremies toe voor groei- en exportmanagers in KMO’s

10/04/2014- Vanaf 1 april 2014 kan een KMO een aanwervingspremie bekomen ter compensatie van de loonkost van een nieuw aan te werven groei- en exportmanager.

Lees meer

Groeiondernemers geloven vooral in zichzelf en in het buitenland

17/09/2014- ‘Groot Nieuws’ is het niet, maar voor een publiek als u zetten we het graag nog een keertje in de verf: Uw groeikansen liggen niet in België maar in de internationalisering van uw bedrijf. De Tijd besteedde er onlangs een artikel aan met de titel “Groeiondernemers geloven vooral in zichzelf en in het buitenland”. Voor wie al stevig internationaliseert, betekent het artikel een bevestiging van zijn strategie. Bent u nog niet zover, dan heeft u er alle baat bij inspiratie te putten uit de ervaringen van uw collega ondernemers.

Lees meer

BelgacomElectrabelKBCADMBZenito