ondernemersacademie_zetels 

Hebt u interesse om uw producten of diensten te exporteren, maar weet u niet goed waaraan u zich kan verwachten op een internationale markt?
Stelt u zich vragen bij de formaliteiten van exporteren, of wenst u praktische en correcte informatie over de administratie die met exporteren gepaard gaat? Dan is deze Masterclass beslist iets voor u.

Lees meer

 

Overzicht van de contactdagen najaar 2015

06/07/2015- Flanders Investment & Trade beschikt over een buitenlands netwerk van Belgische adviseurs. Zij wonen en werken in - voor de Vlaamse KMO's - strategisch belangrijke gebieden. Enkele keren per jaar brengen zij hun kennis en expertise tot aan uw achterdeur. Tijdens de contactdagen, die plaatsvinden in uw regionaal UNIZO-kantoor, kunt u face to face uw plannen bespreken of polsen naar opportuniteiten binnen hun werkgebied.

Lees meer

Groepszakenreis Bulgarije

06/07/2015- Gelegen in het hart van de Balkan geeft het land direct toegang tot Turkije, de Zwarte Zee en Griekenland enerzijds, en Roemenië, Servië en Montenegro anderzijds. Vanuit Bulgarije ligt met andere woorden een potentiële markt van 60 miljoen inwoners binnen handbereik.

Lees meer

Begeleidingstraject ‘UK4Explorers’

09/06/2015- Voet aan wal krijgen in het Verenigd Koninkrijk? Ontdek er de opportuniteiten voor uw bedrijf met begeleiding van Flanders Investment & Trade & UNIZO Internationaal.

Lees meer

Fotogalerij: Ontdek de opportuniteiten in het Verenigd Koninkrijk.

28/05/2015- Op 26 mei organiseerden UNIZO Internationaal en Flanders Investment & Trade i.s.m. DHL en KBC het panelgesprek ‘Ontdek de opportuniteiten in het Verenigd Koninkrijk’ te Antwerpen.Enkele sfeerbeelden vindt hieronder.
 Een goede voorbereiding is strikt noodzakelijk om uw kansen te verhogen. Daarom organiseren UNIZO Internationaal en Flanders Investment and Trade het begeleidingstraject UK4Explorers.

Lees meer

Flanders Business Worldwide moet bedrijven internationaal helpen scoren

21/05/2015- De almaar voortschrijdende globalisering zadelt Vlaamse bedrijven op met steeds meer buitenlandse concurrentie. Tegelijk biedt de lage koers van de euro exportkansen. Maar ook om te scoren op buitenlandse markten is netwerken van het grootste belang. Flanders Investment & Trade (FIT) lanceert daarom samen met de stichting ViW en de ondernemersorganisaties Agoria, UNIZO Internationaal en Voka een nieuwe LinkedIn-groep “Flanders Business Worldwide”. In dit onlinenetwerk kunnen Vlaamse ondernemingen en Vlamingen in het buitenland hun ervaringen en contacten delen.

Lees meer

Accijnzen – in- of uitvoeren in het buitenland?

11/12/2014- Accijnzen … één een van de zovele taksen met bijbehorende administratieve procedures. Een extra belasting … maar waarop juist? Wat zijn accijnzen, hoe is de wetgeving errond geregeld, hoeveel bedraagt deze taks, hoe en wanneer moet u die betalen, welke administratieve verplichtingen moet u vervullen en hoe kunt u vermijden dat u twee keer de kostprijs van accijnzen in uw prijzen moet verrekenen? Een pak vragen waarop u als ondernemer ongetwijfeld botst.

Lees meer

Exportstrategie Medec

12/05/2015- Op alle continenten staat anesthesieapparatuur 'made in Aalst'. Medec, een bedrijf met 45 werknemers, werkte zelf zijn exportstrategie van de 'omgekeerde inktvlek' uit, maar laat zich in de uitvoering ervan ondersteunen door partners zoals Unizo Internationaal, FIT en DHL. Gesprek met CEO Kristof Braem.

Lees meer

Als ondernemer je richten op import gaat vaak samen met heel wat formaliteiten en verplichtingen.

05/05/2015- Je als ondernemer richten op import gaat vaak samen met heel wat formaliteiten en verplichtingen. Je hierin goed laten begeleiden is dus een must. Dit deed ook Michel Van Bavel, en met succes. Hij legt samen met Nathalie Rogiers, adviseur van UNIZO Internationaal, uit hoe je dat dan best aanpakt.

Lees meer

UNIZO, VBO, VOKA, Boerenbond, UWE en BECI ondersteunen de onderhandelingen voor een trans-Atlantisch handelsverdrag (TTIP)

05/05/2015- Als reactie op de berichten die in de pers zijn verschenen over de onderhandelingen tussen de EU en de VS over een mogelijk handels- en investeringsakkoord (TTIP) willen de werkgeversorganisaties UNIZO, VBO, Boerenbond, VOKA, UWE, en BECI het volgende verduidelijken.

Lees meer

Brussels Exporter Starters Program (BEST)

29/04/2015- Een Brusselse KMO en ambitie om internationaal te gaan maar gebrek aan ervaring en knowhow? Kies dan voor ons BEST-programma als ideale start voor uw exportproject.

Lees meer

Op reis met de prinses: voordelen van prinselijke missies

17/04/2015- Het was voor Ann Vancoillie, onderneemster en voorzitster van Unizo Internationaal, de eerste keer dat ze mee op prinselijke missie ging. Terug in België vertelt ze enthousiast over de voorbereiding van zo'n missie, over de return en de grote voordelen van georganiseerd naar buiten te treden. “Deuren gaan open als de prinses voorgaat”, weet ze sinds haar terugkeer uit Qatar.

Lees meer

EXPORTmeter

31/03/2015- Wilt u weten of uw bedrijf klaar is voor een internationaal avontuur? Of bent u benieuwd hoe u meer en beter kunt exporteren?

Lees meer

BelgacomElectrabelKBCADMBZenito