Sla de vleugels uit en verover Japan!

BannerJapan150

Japan is niet meteen de meest eenvoudige markt te noemen. Japanse klanten of zakenrelaties stellen zeer hoge eisen, hebben vaak specifieke smaken of andere consumptiegewoontes én leggen de lat wat kwaliteit betreft zeer hoog. Daarenboven zijn bij internationaal zakendoen kennis en begrip van de cultuur en gewoontes niet zomaar belangrijk maar zelfs een echte must. Om succesvol te zijn in Japan is het opbouwen van een vertrouwensband cruciaal.

U heeft interesse om uw opportuniteiten in Japan te ontdekken? Start dan met het analyseren van de markt en hun gewoontes en leer uit de ervaringen van uw collega-ondernemers tijdens het interactief ondernemersgesprek op donderdagavond 11 december 2014.
Lees meer ...

 

Mis hét investeerders-event van het jaar niet!

13/11/2014- Op 13 december kan u in de KBC Toren in Antwerpen kennismaken én netwerken met een 40-tal veelbelovende Belgische ondernemers. Daarnaast komt u alles te weten over ondernemerschap en de mogelijkheden van Crowdfunding tijdens de sessies met diverse experts uit de politieke, academische, industriële en zakenwereld.

Lees meer

Het begeleidingstraject 'zaken doen met Japan'

25/11/2014- Heeft u reeds exportervaring binnen de EU en lijkt Japan u een interessante markt voor uw producten of diensten? Dan onderzoeken UNIZO Internationaal en FIT graag samen met u het potentieel van deze markt. U wordt persoonlijk begeleid doorheen dit traject dat bestaat uit een vrijblijvende kennismaking op 11 december, een voorbereidende workshop, individuele begeleiding en afsprakenprogramma op maat, een prospectiereis met collega-ondernemers en een nazorgsessie enkele maanden na de zending.

Lees meer

Overzicht van de contactdagen 2015

27/10/2014- Flanders Investment & Trade beschikt over een buitenlands netwerk van Belgische adviseurs. Zij wonen en werken in - voor de Vlaamse KMO's - strategisch belangrijke gebieden. Enkele keren per jaar brengen zij hun kennis en expertise tot aan uw achterdeur. Tijdens de contactdagen, die plaatsvinden in uw regionaal UNIZO-kantoor, kunt u face to face uw plannen bespreken of polsen naar opportuniteiten binnen hun werkgebied.

Lees meer

Fotogalerij: Karel meets ... Vlaams Minister-President Geert Bourgeois

20/10/2014- Op maandag 20 oktober kreeg een kleine groep ondernemers de kans persoonlijk kennis te maken met Minister-President Geert Bourgeois, dit in de nieuwe Ghelamco Arena, eveneens een staaltje van knap ondernemerschap.

Lees meer

Analyse van het hoofdstuk ‘buitenlands beleid’ in het Vlaamse regeerakkoord

16/10/2014- De stuurgroep van UNIZO Internationaal, bestaande uit beginnende en ervaren exporteurs maakte voor u een analyse van het hoofdstuk ‘buitenlands beleid’ in het Vlaamse regeerakkoord.

Lees meer

Invoerverbod door Rusland

06/10/2014- Op 7 augustus 2014 besloot de regering van de Russische Federatie om de invoer van agrarische producten, grondstoffen en levensmiddelen met oorsprong in de Verenigde Staten, Europese Unie, Canada, Australië en het Koninkrijk Noorwegen te verbieden voor een periode van 1 jaar.

Lees meer

DHL Express en UNIZO Internationaal stimuleren samen internationaal ondernemen

28/01/2014- Internationaal ondernemen biedt onvermoede kansen voor Vlaamse kmo’s. Niet alleen in Europa, maar ook op andere continenten waar de koopkracht van de plaatselijke bevolking in de lift zit. Om ondernemers die de stap overwegen, de nodige ondersteuning te kunnen bieden, ging UNIZO Internationaal een partnerschap aan met DHL Express.

Lees meer

Groeiondernemers geloven vooral in zichzelf en in het buitenland

17/09/2014- ‘Groot Nieuws’ is het niet, maar voor een publiek als u zetten we het graag nog een keertje in de verf: Uw groeikansen liggen niet in België maar in de internationalisering van uw bedrijf. De Tijd besteedde er onlangs een artikel aan met de titel “Groeiondernemers geloven vooral in zichzelf en in het buitenland”. Voor wie al stevig internationaliseert, betekent het artikel een bevestiging van zijn strategie. Bent u nog niet zover, dan heeft u er alle baat bij inspiratie te putten uit de ervaringen van uw collega ondernemers.

Lees meer

Vlaamse overheid kent aanwervingspremies toe voor groei- en exportmanagers in KMO’s

10/04/2014- Vanaf 1 april 2014 kan een KMO een aanwervingspremie bekomen ter compensatie van de loonkost van een nieuw aan te werven groei- en exportmanager.

Lees meer

BelgacomElectrabelKBCADMBZenito