20140623_UNIZO_Internationaal_bestuurswissel-foto_Luk_Collet-2683


Bedankt Karl, welkom Ann!

Karl geeft de fakkel door aan Ann

Na 7 boeiende jaren neemt UNIZO Internationaal afscheid van haar voorzitter, Karl Verlinden en haar ondervoorzitter, Dirk Dupont. Karl, gedelegeerd bestuurder bij het farmaceutische familiebedrijf Qualiphar, volgt Flor Joosen op als voorzitter van UNIZO.
Het volledige team dankt Karl en Dirk voor de goede samenwerking en wenst hen veel succes bij hun nieuwe uitdagingen!
Karl Verlinden geeft de fakkel door aan Ann Vancoillie. Ann richtte samen met haar echtgenoot de bedrijven Creaplan en Aluvision op, beiden gespecialiseerd in internationale standenbouw. In 2012 ontving Ann de Womed Award voor beste vrouwelijke ondernemer. We kijken ernaar uit om u samen met Ann verder te informeren, adviseren en inspireren!
Ondervoorzitter Dirk Dupont wordt op zijn beurt na zeven intensieve jaren opgevolgd door Dirk Van der Stede, managing director bij VLAKWA, het Vlaams Kenniscentrum Water. Ook Dirk heten we van harte welkom!  

 

 

Fotogalerij: Hoe opent u deuren in Amerika?

12/06/2014- Op donderdagavond 12 juni 2014 organiseerden we het interactief en inspirerend panelgesprek 'Hoe opent u deuren in Amerika'?

Lees meer

UNIZO Internationaal voor u in de bres…

03/06/2014- Het belang van export.
Dat economische grenzen vervagen en de mondialisering zijn stempel drukt op onze economie is geen nieuws meer. Maar waarom is export zo belangrijk voor ons land?

Lees meer

Ann Vancoillie nieuwe voorzitter UNIZO Internationaal

25/06/2014- Een nieuwe fase breekt aan bij UNIZO Internationaal nu Karl Verlinden na 7 jaren de voorzittersstoel van UNIZO Internationaal inruilt voor die van UNIZO. Vorig jaar won Ann Vancoillie de WOMED Award 2012 van UNIZO en markant vzw, de prijs voor de vrouwelijke onderneemster van het jaar. Als nieuwe voorzitter van UNIZO Internationaal wil Ann Vancoillie vooral de nadruk leggen op de verdere uitbouw van het sterke partnerschap met FIT.

Lees meer

Vlaamse overheid kent aanwervingspremies toe voor groei- en exportmanagers in KMO’s

10/04/2014- Vanaf 1 april 2014 kan een KMO een aanwervingspremie bekomen ter compensatie van de loonkost van een nieuw aan te werven groei- en exportmanager.

Lees meer

Benelux roept ondernemers op om mee te stappen in een pilootproject over papierarm douanevervoer.

03/04/2014- Wanneer goederen de douane moeten passeren gaat dit gepaard met veel papierwerk. Dit betekent voor bedrijven vaak tijd- en/of geldverlies.

Lees meer

Bespaar tijd en geld met de juiste douaneregeling!

11/02/2014- Bij de invoer of uitvoer van goederen wordt het ‘Enig Document’ gebruikt. Hierop wordt een douanebestemming toegekend. Met deze douane bestemming, brengt u de douane
als het ware op de hoogte van wat er met uw goederen zal gebeuren. Vaak worden uw goederen (na een bewerking) ook weer uitgevoerd. In dat geval kan het gebruik van de juiste douanebestemming u veel geld besparen. ‘Wederuitvoer’ en het ‘plaatsen onder een douaneregeling’ zijn courante douanebestemmingen. Maar vooral met het correcte gebruik van de douaneregelingen kan u geld besparen.

Lees meer

DHL Express en UNIZO Internationaal stimuleren samen internationaal ondernemen

28/01/2014- Internationaal ondernemen biedt onvermoede kansen voor Vlaamse kmo’s. Niet alleen in Europa, maar ook op andere continenten waar de koopkracht van de plaatselijke bevolking in de lift zit. Om ondernemers die de stap overwegen, de nodige ondersteuning te kunnen bieden, ging UNIZO Internationaal een partnerschap aan met DHL Express.

Lees meer

BelgacomElectrabelKBCADMBZenito