Nieuws

De importgids, jouw leidraad bij jouw importactiviteiten

Je hebt een interessant product gevonden dat nog niet geïntroduceerd is op de Belgische markt? Je vindt het product dat je wilt verdelen tegen een aantrekkelijke prijs in het buitenland? Of je hebt contacten met een buitenlands bedrijf dat je de juiste ondersteuning wil bieden om zijn product in België op de markt te brengen? Het kan bijzonder aantrekkelijk zijn om te gaan importeren, maar er komt ook meer bij kijken dan wanneer je in het binnenland goederen aankoopt. We zetten voor jou een aantal aandachtspunten op een rij in deze Importgids.

Naar onze importgids

Import en export
Import en export
Import en export
Import en export

Dankzij de expertise van UNIZO Internationaal en Flanders Investment & Trade konden we onze exportactiviteiten succesvol opstarten.

Francies Mallems, Sales & Marketing Director Retail, De Witte Lietaer

Laat je inspireren door onze boeiende webinars

Laat je inspireren door onze boeiende webinars rond internationaal ondernemen! Verdiep je in export of import, bereid je voor op een internationale toekomst of ga op zoek naar meer duidelijkheid over een bepaald thema. We zenden onze webinars telkens live uit om 12u00, ideaal voor tijdens je middagpauze. We stellen daarna ook de opnames ter beschikking, zodat je onze webinars om het even wanneer kan herbekijken.

Onze serie over de Europese verpakkingsrichtlijnen

  • 22 maart 2023: Verpakkingen in Duitsland: Wie funktioniert das?
  • 29 maart 2023: Verpakkingen in Nederland: Hoe werkt het?

Andere boeiende thema's op onze kalender

  • 18 april 2023: Acces2Markets
  • 25 april 2023: Internationale contracten

Meld je hier alvast aan voor de webinars die jou interesseren.

Ik meld me aan

Webinars
Webinars
Webinars
Webinars

Wat doet UNIZO voor internationale ondernemers

Importeren

Je hebt een opportuniteit ontdekt om goederen of grondstoffen aan te kopen buiten de grenzen van de EU. Importeren… hoe begin je eraan? Of... je hebt wel importervaring, maar een aantal zaken zijn nog niet duidelijk? 

Exporteren

Je wil zeker zijn dat de goederen vlot en veilig op hun bestemming aankomen wanneer je aan- of verkoopt. Daarnaast krijg je ook al snel te maken met ingewikkelde exportformaliteiten en -documenten.