Jeugdhub als veilige haven

CAPITAL vzw is een jeugdhub opgericht door ondernemer Hassan Al Hilou. Jongeren tussen 15 en 30 jaar vinden er een veilige haven in de grootstad om meer te leren over zichzelf, hun onderwijskansen, opleidingen, jobs en over ondernemerschap. Want professionele en persoonlijke ontwikkeling gaan volgens CAPITAL hand in hand. De organisatie zet dan ook op beide pijlers in via verschillende programma’s.

Thuiskomen in de C-HUB

Elke Brusselse jongere, ongeacht zijn of haar sociaal-economische achtergrond, religie, geaardheid of gender is welkom in de C-HUB. De organisatie gelooft dan ook in een duurzame en inclusieve maatschappij. Elke jongere moet de kans krijgen om zich te ontwikkelen in de jeugdhub. “Ik zie C-HUB als een verbinder. Onze jeugdwerkers luisteren naar de jongeren en ze detecteren hun talenten, dromen en passies. Zo kunnen wij hen linken aan de juiste organisaties die klaarstaan om hen verder te helpen”, zegt oprichter Hassan Al Hilou.

Jongeren klaarstomen voor de arbeidsmarkt

JOBX geeft jongeren de kans om kennis te maken met de arbeidsmarkt via vooruitstrevende technologie. Virtual reality, hologrammen, digital touchscreens, cinema … Het zijn enkele toffe manieren om tal van beroepen en sectoren te belichten op maat van jongeren. Het kan de start betekenen van een boeiende professionele loopbaan en de weg naar financiële onafhankelijkheid.

Met CAPITALENT wil de organisatie Brusselse jongeren stimuleren, faciliteren en ondersteunen bij de creatie van hun eigen duurzame onderneming. Hassan: “Wij zijn er rotsvast van overtuigd dat onze jongeren veel ondernemerstalent bezitten. Maar door hun situatie komt dat talent niet altijd tot ontbolstering. CAPITALENT is een intensief traject dat gedreven jongeren uit de grootstad een push geeft om hun ondernemersdroom te realiseren.”

“wij willen gedreven, brusselse jongeren een push geven om hun ondernemersdroom te realiseren.”

OPEN-C: (open) zee van mogelijkheden

OPEN-C geeft jongeren de kans om projecten op te starten en uit te werken met externe organisaties. Op die manier brengt CAPITAL de expertise van ondernemingen samen met de skills van Brusselse jongeren. Dit gebeurt steeds vanuit de structurele en maatschappelijke uitdagingen waarmee de jongeren te maken krijgen. Eerdere succesvolle projecten zijn OYA SEED CONNECTS en een mediatraining gegeven door BEPUBLIC.

Hassan Al Hilou: “Beschouw ons gerust als de IKEA van de jeugdontwikkeling. Jongeren moeten bij ons makkelijk hun weg kunnen vinden en van een groot aanbod kunnen genieten. Een aanbod van organisaties die hen helpen te achterhalen wat hun doel kan zijn.”

Meer weten over CAPITIAL? Ontdek de werking en alle projecten op www.capitalbelgium.be