Roel Haagdoren heeft twee grote passies waarvan hij zijn werk maakte: enerzijds kan je hem inschakelen als interieurarchitect, anderzijds heeft hij met ‘Push Collection’ een eigen meubelgamma met unieke stukken van Belgische makelij. “Mijn grootste uitdaging? Nieuwe klanten aantrekken”, vertelt Roel vastbesloten. “Want je richt natuurlijk niet elk jaar je interieur opnieuw in.”

DE JUISTE VRAGEN STELLEN 

Roel had wel een idee van een aantal zaken die hij wilde aanpakken om verder te groeien. Maar hoe kan je ideeën best concretiseren en duidelijke doelen stellen? Via via leerde Roel de begeleidingstrajecten van UNIZO kennen en zo kwam hij terecht bij UNIZO-ondernemersadviseur Ignace Van Oortegem.  

“Ignace stelde mij meteen de juiste vragen en leefde zich helemaal in mijn bedrijf in. Zijn creatieve kijk op de zaken resulteerde in originele suggesties waarmee ik meteen aan de slag ging. Zo kwam al snel aan het licht dat mijn doelgroep niet helemaal overeenstemde met mijn langetermijnambities, om maar een voorbeeld te geven.” 

HET BELANG VAN EEN GOED NETWERK

“Een andere voorname les die ik trok, is het belang van een goed netwerk. Mensen die je advies geven, concullega’s van wie je kunt bijleren of advies krijgt en uiteraard ook partners die betrouwbaar zijn. Want dankzij een goed netwerk til ik mijn diensten naar een nog hoger niveau. Dat is één van de punten waaraan ik nu volop werk: de juiste partners vinden voor zowel de uitvoering van de werken als voor de levering van materialen. Verder breidde ik mijn diensten uit. Ondertussen verzorg ik projecten van a tot z: van ontwerp, afbraak en ruwbouw tot maatwerkmeubilair, gordijnen en decoratie.”

Al vrij vroeg in het begeleidingstraject ging Roel ook aan de slag om zich beter vindbaar te maken voor klanten. Een nieuwe naam en huisstijl vormden de eerste stap van een nieuwe strategie. “Push Collection gaat deel uitmaken van ‘Interieurarchitect Roel Haagdoren’ en krijgt een andere naam”, aldus Roel. 

En zo werkt Roel voortdurend aan (in plaats van in) zijn bedrijf. “De analyse die Ignace mij op het einde van het begeleidingstraject bezorgde, staat boordevol nieuwe inzichten en een plan van aanpak. Die analyse blijft bovendien nuttig. Het is een checklist die ik gebruik als herinnering om ermee bezig te blijven. Zelfs in drukke tijden.”

JE BEDRIJF GRONDIG DOORGELICHT

Roel was zo enthousiast over het begeleidingstraject rond strategie en groei, dat hij zich bij UNIZO Limburg inschreef voor een tweede traject. Deze keer eentje dat in het teken stond van financieel inzicht. “Daarbij gingen we onder meer na welke vennootschapsvorm voor mij het meest aangewezen is”, blikt Roel terug.

“Er zullen vast nog begeleidingen volgen. Het geeft me de kans om mijn bedrijf  - en mijzelf als ondernemer - grondig door te lichten. Ben ik wel goed bezig? Waar moet ik bijsturen en hoe pak ik dat aan? Hoe zie ik mijn toekomst? Ga ik de juiste richting uit? Dat zijn vragen die andere ondernemers zich zeker en vast ook vaak stellen. Aan hen wil ik de boodschap meegeven om dan zeker eens bij UNIZO Limburg aan te kloppen. Want er zijn altijd dingen die beter kunnen. De output die uit zo’n begeleidingstraject volgt, is ontzettend waardevol.”

Ben jij ook klaar om de volgende stap te zetten met je onderneming, en wil je daarbij graag ondersteuning van een professional? Vraag dan vrijblijvend meer info via 011 26 30 96 of begeleiding@unizo.be.