De toekomst ligt in handen van de jongste generaties. Ondernemen is hen met de paplepel ingegeven en ze zijn niet vies om de handen uit de mouwen te steken en het familiebedrijf verder te zetten: maak kennis met Margaux Blockeel van slagerij Blockeel en Thibo Cnudde van Groep Cnudde.

Welke rol spelen jullie in het bedrijf?

Thibo: “Momenteel probeer ik overal mijn steentje bij te dragen om van elke afdeling in het bedrijf te leren. Het is de bedoeling dat ik op termijn de zaak overneem van mijn vader.”

Margaux: “Ik werk in de slagerij als verkoopster en op de boerderij. Daar hou ik me bezig met het educatieve gedeelte. We proberen de korte keten tussen de boerderij en de slagerij op een leerrijke en kindvriendelijke manier over te brengen tijdens een bezoek aan de boerderij. Dat is ook een aspect dat ik nu verder aan het uitwerken ben.”

Welke uitdagingen ervaar je?

Thibo: “Het is moeilijk om nu al alles van het bedrijf te weten en dat is soms frustrerend. Je wilt het meteen perfect doen, maar dat kan natuurlijk niet. Margaux: “Inderdaad, er wordt ook soms verwacht dat we al alles weten omdat we de ‘zoon of dochter van’ zijn. Ik ben nog maar net gestart in het bedrijf.

Je kan zoveel leren van mensen die in dezelfde situatie zitten.

Margaux Blockeel

Waarom schreef je je in voor Up Next?

Margaux: “Je kan zoveel leren van mensen die in dezelfde situatie zitten. Ik ben de jongste van de groep en nog wat onzeker in mijn rol, dus daarom wou ik zeker deel uitmaken van Up Next. En ook om eens andere meningen en visies te horen en mijn eigen wereldbeeld te verbreden.”

Thibo: “Dat is voor mij hetzelfde. We zitten grotendeels met dezelfde uitdagingen en vragen dus het is echt fijn om te weten dat je niet alleen bent. We leren ook elke bijeenkomst over een verschillend topic, zoals omgaan met personeel, feedback geven,…”

Heb je van die topics al iets mee naar huis genomen?

Thibo: “De avond rond financieel inzicht vond ik heel interessant. Ik had weinig kennis van boekhouding in een bedrijf, dus het is heel fijn dat ik nu meer kan meepraten als het over financiën gaat.”

Margaux: “We hebben op de tweedaagse bij de start van het traject rond persoonlijk leiderschap gewerkt, daaruit heb ik echt heel veel geleerd. Hoe communiceren met interne en externe klanten, het gesprek aangaan met medewerkers,…”

Stel: je mag morgen het bedrijf overnemen. Hoe zie jij de toekomst van het bedrijf?

Thibo: “Ik zou meer totaalprojecten willen doen. Nu ligt onze focus op totaalrenovaties, maar het ruwbouwwerk zou ik erbij willen nemen. Daarnaast loopt de visie van mijn vader heel erg gelijk met mijn visie.”

Margaux: “Het educatieve gedeelte van onze boerderij ben ik nu al aan het uitbouwen, dat is echt mijn project voor de komende jaren. Groepen ontvangen en het verhaal van boerderij tot slager op een kindvriendelijke en lerende manier.”

Veel succes, we horen ongetwijfeld nog van jullie!