Het was van haar oma, een échte Italiaanse nonna met een restaurant in de Genkse Vennestraat, dat ze de liefde voor authentieke gerechten letterlijk kreeg ingelepeld. Vandaag staat Simona Maria Bussé enkele kilometers verderop, zelf achter de potten van haar culinair atelier Mundo Rico. Kookworkshops, teambuildings, catering aan huis of take away van typische toppers uit de wereldkeuken: deze start-up weet wat lekker is! “Als kind vond ik het heerlijk om mijn oma te assisteren in de keuken”, vertelt Simona. “De passie voor koken is daar helemaal opgeborreld. Toch was het tijdens het project Wereldkinderkeuken van Stad Genk dat er een nieuwe wereld voor mij openging. Een bezoek aan de Turkse bakker, het winkeltje met oosterse kruiden, de kennismaking met Griekse gerechten,… Ik was gefascineerd door de verscheidenheid die op het bord werd samengebracht tot een universeel waauw-gevoel. Daar is de trein vertrokken…”

LAAIEND ENTHOUSIAST

De interesse voor andere culturen vertaalde zich ook in meerdere wereldreizen die Simona maakte, samen met haar partner Marc. “Terug thuis probeerde ik de culinaire ontdekkingen zo authentiek mogelijk te re-creëren, wat erg in de smaak viel bij vrienden die ervan proefden. Ze hadden ook interesse in de bereidingswijze, en zo zijn de kookworkshops ontstaan.” Na vele jaren in Gent, gingen Simona en Marc in Genk op zoek naar een eigen locatie om hun droom te verwezenlijken: een keukenatelier voor workshops, culinaire teambuildings, B2B-events, enzovoort. “In Boxbergheide hebben we een voormalige bakkerij kunnen kopen en die helemaal verbouwd tot ons droomproject Mundo Rico”, vertelt de chef. “In maart 2021, dus in volle coronatijd, zijn we met de werken gestart. Geen evidente periode om groepen van mensen samen te krijgen. Maar sinds de beperkingen zijn opgeheven, draait de zaak enorm goed. De gasten die we ontvangen zijn laaiend enthousiast. Bedrijven vinden vlot de weg naar Mundo Rico om voor klanten of personeel een toffe en leerrijke activiteit te organiseren. We hebben de start dus zeker niet gemist.”

WERELD DIE GROEIT

Intussen krijgt het concept steeds meer body. “We werken veel op maat, en denken nieuwe formules uit, zoals kookbattles of workshops rond specifieke thema’s. Ondertussen bouwen we verder aan de infrastructuur. Het achterste deel van ons gebouw wordt een B&B. En ook andere verfraaiingswerken staan nog op de planning, zoals de ontharding van onze parking en de aanleg van de tuin. En ook qua bedrijfsmatige omkadering professionaliseren we steeds meer. Marc studeert bij als accountant en ik leg me toe op de marketing. Zo zetten we Mundo Rico steeds steviger op de kaart!”