Heb jij ook wat tijd over deze eindejaarsperiode? Ben je op zoek naar enkele toffe podcasts over ondernemerschap om je te inspireren? Bekijk dan zeker onze 11 podcastsuggesties. Veel luisterplezier!

 

De Startersplatform podcasts

Op het Startersplatform vind je verschillende podcastreeksen die je wegwijs maken in het ondernemerschap. Je kan er luisteren naar inspirerende verhalen van starters, antwoorden vinden op verschillende vragen die je hebt als startende ondernemer en nog veel meer. 

Luister hier

De Toekomst Jeukt

Kurt Ostyn en Cis Scherpereel van Mex United – een strategisch marketing bureau in Kortrijk – brengen in deze podcast inspirerende verhalen van en voor ondernemers. Ze gaan daarbij op zoek naar hun 'oneerlijk voordeel'.

Luister 

In de lift

In de Lift biedt een platform aan de jonge 'millennial' ondernemer. Een geheel nieuwe generatie die de werkvloer betreedt of, nog liever, een eigen werkvloer creëert. En daar staan gelijkheid, vrijheid, flexibiliteit en diversiteit meer dan ooit uiterst centraal. Thema’s zoals het vallen en het opstaan, het wel en wee, en de immer intense passie die bij het ondernemen hoort, komen aan bod. Generatie Y zit in de lift, en zetten dromen om in corebusiness.

Luister

The nice guys on business

In deze Engelstalige podcast nodigen “Nice Guys” Doug Sandler en Strickland Bonner topondernemers uit om op een atypische manier te babbelen over relaties, eerlijkheid, vertrouwen en integriteit, kortom de verschillende waarden waarop een onderneming vandaag gebouwd wordt. Je krijgt een kijk achter de schermen in deze informatieve podcast.

Luister

Bruto Nationaal Geluk

Met pakkende verhalen én positieve psychologie willen Eva Moeraert, Maaike Verstraete en Sander Lambrecht een podcast maken die je leven verandert en het Bruto Nationaal Geluk van de lage landen omhoog krijgen. Maaike is eigenaar van de online academie Positivologie voor positieve psychologie. Samen met audiostoryteller Eva en sound designer Sander, brengt ze in Bruto Nationaal Geluk pakkende verhalen en positieve psychologie.

Luister

Zwijgen is geen optie

Zwijgen is geen optie nodigt bewonderenswaardige mensen uit om een oprecht gesprek te hebben over de grote vragen van onze tijd. De podcast probeert een antwoord te geven op de moeilijke vragen die ons vandaag bezighouden: Is innovatie goed? Kunnen we polarisering fixen? Gaat het goed of slecht? En nog veel meer.

Luister

A bit of optimism

In A bit of optimism praat Simon Sinek met mensen die hem inspireren. Ze hebben het over de liefde, het leven, leiderschap en silver linings. In de podcast wil Simon een vleugje optimisme meegeven in deze donkere (corona-gevulde) dagen.

Luister

50 koffies

De podcast biedt een kwalitatief platform aan de leiders van morgen waar ze zichzelf kunnen ontwikkelen. Bij 50 koffies worden talenten aangemoedigd, aangescherpt en aangevuld door te voorzien in educatie, persoonlijke groei en een waardevol netwerk.

Luister

Wat zij wil

Elke aflevering opnieuw brengt Hanan Challouki in Wat zij wil de verhalen van vrouwen. Zij vertellen over hun persoonlijk parcours, delen hun grote successen, maar ook hun dagelijkse uitdagingen en hoe ze daarmee omgaan.

Luister

De Belgische Ondernemers podcast

In deze podcast voor ondernemers, door ondernemers worden er vragen beantwoord zoals wie zijn de Belgische ondernemers? Wat zijn hun strategieën en straffe verhalen? Wat hebben ze al overwonnen? Wat speelt er bij de gemiddelde kmo, zelfstandige of start-up? Je krijgt een resem tips, nieuwe inzichten en een kijk op de realiteit in Belgische ondernemingen.

Luister

IEDEREEN CIRCULAIR

Ook UNIZO produceert een eigen podcast waarmee het ondernemers wil informeren. In IEDEREEN CIRCULAIR bezoeken we verschillende circulaire ondernemingen in Vlaanderen en Brussel om jou inzicht te geven in wat circulair ondernemen nu net inhoudt.

Luister