Zo’n zestien retail-ondernemers zakken af naar de Shamrock in Tielt voor de vuurdoop van 3 gangen, 30 tips. Op dit netwerkdiner krijgen de ondernemers drie gangen voorgeschoteld én kregen ze tips van drie experts over onderhandelen, sociale media en personeelsmanagement.

Thomas Smolders is medeoprichter van creatief bureau Hartstikke. Hij helpt bedrijven bij het bouwen aan hun merk in deze digitale wereld. “Wij helpen bedrijven bij het opzetten van hun merk. Wij bouwen mee aan hun strategie en hun identiteit”, vertelt Thomas. “En wij doen dat door samen met jou te kijken naar welke media er interessant zijn voor jouw onderneming én naar wat jouw klant nodig heeft.”

Tom Noyez van NoYez Performance leert ondernemers onderhandelingstechnieken. Hij geeft aan dat ondernemers vaak niet weten hoe ze moeten onderhandelen of hoe ze toch compromissen moeten komen. “Voor onderhandelen heb je veel vaardigheden nodig. Je moet niet alleen je materie goed kennen, maar ook bijvoorbeeld op lichaamstaal, stem- en woordgebruik en ademhaling letten”, vat Tom kort samen.

Luc Ardies van PMO geeft de gasten tips en kapstokken om in deze tijden geschikte medewerkers te vinden. “Het is belangrijk dat ondernemers anders kijken naar hun personeelsbeleid, zeker op de huidige arbeidsmarkt. Ze kunnen beter kijken naar de bereidwilligheid van potentiële werknemers, in plaats van op zoek te gaan naar de witte raaf”, legt hij uit. Hij wil op dit diner inspelen op de huidige problemen van zijn tafelgasten.

Een diverse groep aan deelnemers neemt plaats aan onze tafels. De experts trappen het gesprek af en de eerste gang wordt geserveerd. Zowel de conversatie als de wijn vloeien rijkelijk. Ondernemers leren tijdens het eten bij over onderhandelen, personeel en de digitale wereld, maar krijgen ook de kans om te netwerken met andere retailers uit hun streek. Na één gang is het al meer dan duidelijk, de ondernemers hebben moeite om afscheid te nemen van hun expert. “Dit is een toffe manier om uit te maken voor ons belangrijk is in de toekomst”, vertelt één van de gasten.

“Ik heb veel bijgeleerd over de drie pijlers”, vertelt een andere gast. “Het waren heel interessante gesprekken waar we op veel aandachtspunten werden gewezen, waar we als ondernemer vandaag vaak niet meer bij stilstaan. Wat mij het meest gaat bijblijven: je moet personeel aannemen voor hun attitude, want skills kan je aanleren.”

“Het was aangenaam om nieuwe mensen te leren kennen in deze leuke setting én met lekker eten. Door de mix van sectoren aan tafel, werd het extra interessant omdat je ook eens een ander beeld krijgt”, vertelt een derde ondernemer.

Zij die afwezig waren hebben duidelijk ongelijk.

Heb jij dit unieke event gemist?

Niet getreurd, want je kan je inschrijven voor één van de andere 3 gangen, 30 tips over heel Vlaanderen. 

Bekijk de data en locaties

Nuttig voor jou