Het grootste gevaar is niet zozeer dat we ons doel te hoog stellen en het missen, dan wel dat we het te laag stellen en bereiken, wist Michelangelo al in de 15e eeuw. Hij wordt tot op vandaag nog steeds herinnerd als een van de allergrootste kunstenaars ooit. Ik had vorige week de eer en het genoegen deel uit te maken van de jury van de KMO Laureaat. Ieder jaar opnieuw gaan we vanuit UNIZO op zoek naar ondernemers die het in zich hebben een ambassadeursrol te vervullen naar andere ondernemers.  

Stuk voor stuk ondernemers met de voeten in de Vlaamse klei en toch met het vizier gericht op de wereld. Creatieve geesten die gezond boerenverstand combineren met hard werk en een drang naar excellentie. Zij gaan niet voor een zesjescultuur. Alleen het beste is goed genoeg voor hun medewerkers, hun klanten, de volgende generaties, maar vooral voor zichzelf. Allen leggen ze de lat steeds hoger. En zo een mentaliteit mag, nee móét, worden beloond. Want het doet dromen, het inspireert anderen, het werkt aanstekelijk, het houdt de omgeving en de concurrentie scherp én het zorgt ervoor dat we als samenleving stappen vooruit zetten en blijven evolueren. Zij ondernemen niet voor zichzelf, zij ondernemen voor morgen!  

Ben jij even nieuwsgierig wie in de voetsporen treedt van onder meer Upkot, Teamleader, Revive, St. Luc Labels, Remotive, Beiruti, Bekina, Chili Publish, OMCollective, CMAST en vele anderen…? Neem dan nu je agenda en noteer met stip 14 november. Graag tot dan!