Met een diploma interieurvormgeving, juweelontwerp én etaleur op zak kent de creativiteit van Gwen Rotsaert geen grenzen. In de loop der jaren specialiseerde zich in het vertalen van verhalen naar een 3D-canvas op basis van beton. “Aan de hand van foto’s transformeer ik de hoofdrolspelers van een persoonlijk verhaal, een specifieke gebeurtenis of een betekenisvolle herinnering naar een tastbaar 3D werk, zodat je er elke dag van kan genieten”, vertelt de Limburgse Gwen Rotsaert. Haar ontembare creativiteit en vakmanschap bekroont UNIZO Limburg nu met het officiële Handmade in Belgium-label.

De Hasseltse Gwen Rotsaert studeerde in 2002 af als interieurvormgeefster aan de Hogeschool Sint-Lucas. Ze volgde nog een bijkomende opleiding goudsmid & edelsteenzetter te Antwerpen én een opleiding als etaleur. “Ik werkte verschillende jaren met edelmetalen, maar heb nu mijn hart verloren aan beton. Beton als basis van mijn 3D-verhalen, als fundament.”

In haar atelier op de Lutgartsite in Beringen maakt Gwen verhalen op een 3D-canvas. “De tegels of het frame waarin het verhaal zich afspeelt, maak ik op basis van een zelf samengesteld betonmengsel, gekleurd met natuurlijke pigmenten. Belangrijke details uit het verhaal, neem ik aan de hand van foto’s over in het 3D-werk. Eigenlijk ontwerp ik dus kleine levensverhalen in een kader, volledig op maat.”

Die ambachtelijke creativiteit beloont UNIZO Limburg nu met het Handmade in Belgium-label. “Met dat label zet UNIZO ondernemers in de schijnwerpers die op kleine schaal eerlijke, authentieke producten maken. De originele kunstzinnige 3D-werken die Gwen hier in haar atelier maakt, passen perfect in dit verhaal!”, besluit Bart Lodewyckx, gedelegeerd bestuurder van UNIZO Limburg.

www.gwenrotsaert.be
www.handmadeinbelgium.com

https://www.internetgazet.be/beringen/handmade-in-belgium-label-voor-gwe...

 

 

 

Nuttig voor jou