De West-Vlaamse Diem Huysentruyt en zijn Limburgse echtgenote Priscilla jagen met ‘Ons IJshuys’ hun droom na in Munsterbilzen. Samen met hun enthousiaste ijsmeisjes bereiden en verkopen ze artisanaal ijs in allerlei vormen, gaande van schepijs en zelfgemaakte frisco’s tot ijsmacarons en ijstaarten. Een leuk ondernemersverhaal over de provinciegrenzen heen dat UNIZO Limburg nu met het officiële Handmade in Belgium-label bekroont.

Een tiental jaar geleden volgde de West-Vlaming Diem Huysentruyt de liefde naar het verre Limburg. Samen met zijn partner Priscilla runt hij vandaag Ons IJshuys in Munsterbilzen. “Al ons ijs wordt huisgemaakt”, vertelt ijsmaker Diem. “De artisanale bereiding en de ingrediënten van hoge kwaliteit zorgen voor fantastische smaken. Daarenboven werken we de ijsjes af met homemade toppings. Een heerlijke chocoladesaus of toch liever huysgemaakte karamel? Kleurrijke discodip of marshmallows? Verse aardbeien en een toefje slagroom? Er is voor elke smaak wat wils.”

Naast het schepijs gaan ook de zelfgemaakte frisco’s vlotjes over de toonbank. “De frisco's zijn personaliseerbaar naar ieders smaak en elke gelegenheid, perfect voor wanneer er iets te vieren valt. Net zoals onze befaamde huisgemaakte ijstaarten ijsmarcarons”, zegt Diem met een grote glimlach.

Die creativiteit met ijs in zoveel vormen en smaken bekroont UNIZO Limburg met het officiële Handmade in Belgium-label. “Met dat label zet UNIZO ondernemers in de schijnwerpers die op kleine schaal eerlijke, authentieke producten maken. Ons IJshuys past dus perfect in dit verhaal!”, besluit Bart Lodewyckx, gedelegeerd bestuurder van UNIZO Limburg.

Meer info:
www.onsijshuys.be
www.handmadeinbelgium.com

Handmade in Belgium-label voor Ons IJshuys in Bilzen
 

Nuttig voor jou