Bakkerij Vangronsveld bestaat dit jaar 30 jaar en staat garant voor kwalitatieve en ambachtelijke producten. Dit feestjaar gaat gepaard met de verbouwing van de winkelruimte en met de opening van een pop-up in Bilzen centrum. Vangronsveld heeft alle klassiekers in zijn assortiment, Ambachtelijk vervaardigd volgens de regels van het vak, een sprankel creativiteit en met een strakke focus op seizoens- en streekspecialiteiten.

De Bilzerse Kattetongen spreken tot de verbeelding. Een oerklassieker waarbij elke afdeling van de ambachtelijke bakkerij is betrokken. De bakkers voor de koekjes, de patissiers voor het vullen en de afwerking en tot slot de verkoopsters die ze netjes inpakken én verkopen.

Zij gebruiken voor hun Bilzerse Kattetongen een vooroorlogs recept dat ze destijds erfden van hun voorganger Nicolaes Mercken. Het huisgemaakt beslag wordt met de hand gespoten en daartussen verwerken zij hun zelfgemaakte vanille crème au beurre. Eenmaal de vulling tussen de twee langwerpige koekjes wordt de Kattetong langs de beide uiteinden in pure Belgische chocolade gedipt. Pure ambacht om vingers en duimen bij af te likken. Ook de Mikkemannen van Bakkerij Vangronsveld werden reeds in 2015 erkend als streekproduct (VLAM). 

Met het HIB-label wil UNIZO ondernemers die originele en handgemaakte producten afleveren, extra ondersteunen. “Daarom is het zogenaamde HIB-label in het leven geroepen en bakkerij Vangronsveld past perfect in dit plaatje”, legt Bart Lodewyckx, gedelegeerd bestuurder van UNIZO Limburg uit. Met dit label erkent UNIZO de makers van authentieke en ambachtelijke kwaliteitsproducten.

Consumenten zijn vandaag meer dan ooit op zoek naar originele producten en willen daarvoor een authenticiteitsgarantie. “Die ambachtelijke ondernemers willen we een duwtje in de rug geven. De term ambachtelijk is in België, in tegenstelling tot in Frankrijk niet beschermd. Vandaar dat wij bij UNIZO het HIB-label in het leven hebben geroepen. En het sluit ook naadloos aan bij het lokaal kopen en dus Winkelhieren, een andere campagne van UNIZO”, aldus Bart Lodewyckx.

Ondernemers met een HIB-label voldoen aan strikte criteria. Zo moet o.a. de ondernemer zijn activiteit in hoofdberoep uitoefenen, zelf het volledige maakproces beheersen en het moet gaan om maatwerk, geen massaproductie.

meer info: www.handmadeinbelgium.be

Nuttig voor jou